Main Content

Marko Daňo môže posilniť Slovensko na MS v hokeji

pondelok, 20. apríl 2015 00:05 | Autor: TASR

Marko Daňo môže posilniť Slovensko na MS v hokeji
Marko Daňo môže posilniť Slovensko na MS v hokeji | zdroj: © TASR

Columbus 19. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Marko Daňo sa môže pripojiť k reprezentácii v jej záverečnej príprave na MS a štartovať tak od začiatku šampionátu.

Rozhodol o tom záverečný hrací deň dlhodobej časti American Hockey League, v ktorom Portland uspel na ľade Worchesteru a tak Slovákov tím zo Springfieldu sezónu skončil.

Daňo v drese Falcons v predchádzajúcu noc síce strelil domácemu St. John's IceCaps gól, ale jeho tím získal len bod a aj tak musel čakať na ďalší vývoj ohľadom play off. Portland tiež dvakrát zaváhal, ale napokon získal posledné postupové miesto vo Východnej konferencii AHL.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek môže mať Daňa k dispozícii na úplný záver prípravy, podľa toho ako sa dohodnú. Reprezentačný prísľub od mladíka má, zraz národného tímu je v utorok v Bratislave a generálkové zápasy v Rige proti Lotyšsku v piatok a v sobotu.

Dvadsaťročný útočník má za sebou premiérovú sezónu v NHL, v ktorej pozitívne prekvapil. V drese Columbusu si pripísal v 35 zápasoch 21 bodov (8+13) ako i dvanásť plusiek. Hneď po ukončení dlhodobej časti profiligy ho stiahli do farmárskeho tímu. To isté sa prihodilo obrancovi Martinovi Marinčinovi, ktorého do AHL poslal Edmonton a v nižšej súťaži si jeho satelitný tím Oklahoma City Barons zabezpečil play off už dávnejšie. Na rozdiel od Daňa musí pomôcť tímu v bojoch o Calderov pohár a jeho prípadný príchod do Ostravy sa podľa postupu Oklahomy minimálne oddiali.