Main Content

Za USA aj veľký talent Jack Eichel. Pozrite si nomináciu Američanov

nedeľa, 19. apríl 2015 12:05 | Autor: TASR

Za USA aj veľký talent Jack Eichel. Pozrite si nomináciu Američanov
Za USA aj veľký talent Jack Eichel. Pozrite si nomináciu Američanov | zdroj: © TASR

New York 19. apríla (TASR) - Tréner hokejovej reprezentácie USA Todd Richards nominoval na majstrovstvá sveta do Prahy a Ostravy aj jedného z najtalentovanejších mladých hráčov súčasnosti Jacka Eichela.

Osemnásťročný stredný útočník hral v tejto sezóne za Bostonskú univerzitu a zámorskí skauti ho pasujú na druhú priečku v júnovom drafte hneď za kanadského centra Connora McDavida. Eichel sa tak predstaví v drese USA po piaty raz, na konte má zlato a striebro z MS do 18 rokov a dvakrát reprezentoval aj na juniorskom šampionáte.

Richards má v súčasnom kádri jedného brankára, sedem obrancov a desať útočníkov. Medzi najväčšie hviezdy patria zadáci Caroliny Hurricanes Justin Faulk a Bostonu Bruins Torey Krug. Do kádra sa dostali aj dvaja hráči z KHL - útočníci Steve Moses z Jokeritu Helsinki a Dan Sexton z Neftechimiku Nižnekamsk.

Američania nastúpia v ostravskej B-skupine spolu s Fínskom, Ruskom, Nórskom, Bieloruskom, Slovinskom, Dánskom a Slovenskom.

Káder USA na MS 2015:

Brankár: Alex Lyon (Univerzita Yale)

Obrancovia: Justin Faulk (Carolina Hurricanes), Jake Gardiner (Toronto Maple Leafs), Torey Krug (Boston Bruins), John Moore, Connor Murphy (obaja Arizona Coyotes), Zach Redmond (Colorado Avalanche), Mike Reilly (University of Minnesota)

Útočníci: Marc Arcobello (Arizona Coyotes), Matt Hendricks (Edmonton Oilers), Dylan Larkin (University of Michigan), Trevor Lewis (Los Angeles Kings), Jeremy Morin (Columbus Blue Jackets), Steve Moses (Jokerit Helsinki/Fín., KHL), Dan Sexton (Neftechimik Nižnekamsk/Rus., KHL), Ben Smith (San Jose Sharks), Jimmy Vesey (Harvard University), Jack Eichel (Boston University)