Main Content

Van Gaal je napriek prehre spokojný: Budúci rok budeme hrať o titul!

nedeľa, 19. apríl 2015 12:05 | Autor: TASR

Van Gaal je napriek prehre spokojný: Budúci rok budeme hrať o titul!
Van Gaal je napriek prehre spokojný: Budúci rok budeme hrať o titul! | zdroj: © TASR

Londýn 19. apríla (TASR) - Tréner futbalistov Manchestru United Louis van Gaal označil výkon svojho mužstva v sobotňajšom šlágri anglickej Premier League proti FC Chelsea za najlepší v sezóne. Červení diabli" prehrali na ihrisku lídra tabuľky 0:1 a nepredĺžili tak víťaznú sériu na sedem zápasov.

Manchester však v sobotu na Stamford Bridge dominoval a jediné, čo mu chýbalo k úspechu, boli góly. Hostia mali 70-percentné držanie lopty a súpera s výnimkou gólu z kopačky Edena Hazarda nepustili do výraznejšej šance. Domáci kouč Jose Mourinho naordinoval svojim zverencom ultradefenzívnu taktiku, proti ktorej sa United nevedeli presadiť aj napriek tomu, že na bránku Chelsea vyslali 15 streleckých pokusov.

"Boli sme dominantným tímom, hrali sme výborne. Nie som sklamaný, naopak, na svoj tím som veľmi hrdý. Predviedli sme náš najlepší výkon v sezóne. Toto je futbal, prehráte aj keď ste lepším mužstvom," citovala agentúra Reuters holandského kouča.

Manchester už nepripomína tím, ktorý sa v úvode sezóny trápil a svojimi výkonmi zaostával za slávnou minulosťou. Výrazné zlepšenie na hre svojich zverencov registroval aj van Gaal. "Od zápasu k zápasu hráme lepšie a lepšie. Veľká škoda, že sezóna sa onedlho končí. Súčasné výkony sú však veľkým prísľubom do budúcnosti, som presvedčený, že v ďalšej sezóne budeme opäť bojovať o titul. Hráči boli po dnešnom zápase sklamaní, ale podľa mňa nás čaká svetlá budúcnosť," dodal van Gaal.

United si napriek prehre udržali tretie miesto v tabuľke, pred mestským rivalom City majú štvorbodový náskok. City má zápas k dobru, v nedeľu hostí West Ham United.