Main Content

Vůjtek vyradil z kádra Podhradského, končí aj Marcinko

piatok, 17. apríl 2015 15:05 | Autor: TASR

Vůjtek vyradil z kádra Podhradského, končí aj Marcinko
Vůjtek vyradil z kádra Podhradského, končí aj Marcinko | zdroj: © TASR

Skúsený hokejový obranca Peter Podhradský sa nepredstaví na májových majstrovstvách sveta v Česku.

Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek ho v piatok vyradil z kádra pripravujúceho sa na šampionát. TASR o tom informoval tlačový hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Tomáš Štulajter.

Tridsaťpäťročný zadák Lady Togliatti sa na konci marca po takmer štvorročnej pauze vrátil do národného tímu. Vo štvrtkovom prípravnom dueli proti Bielorusku (4:5 sn) dokonca aj skóroval, ale napriek tomu v príprave skončil.

O tom, že strieborný medailista z MS 2000 v Petrohrade nebude pokračovať v tíme, sa dozvedel na piatkovom tréningu. Ako informovala webstránka SZĽH, tréneri mu poďakovali za bojovnosť v prípravnom kempe a keďže ho neplánovali zaradiť do zostavy na odvetný zápas s Bieloruskom, uvoľnili ho o deň skôr.

Podhradský doteraz odohral v reprezentačnom A-tíme 102 zápasov a strelil v nich 10 gólov. Po sobotňajšom dueli s Bieloruskom v Poprade sa rozlúči slovenský tím s ďalšími hráčmi.

S najväčšou pravdepodobnosťou si na MS v Prahe a Ostrave nezahrá ani útočník Pardubíc Tomáš Marcinko. Dvadsaťsedemročný center po tvrdom strete s protihráčom v druhej tretine štvrtkového súboja s Bielorusmi zápas nedohral a zamieril do košickej nemocnice, kde mu diagnostikovali otras mozgu. Vzhľadom na druhý úder do hlavy v krátkom čase pôjde v Marcinkovom prípade o dlhšiu liečbu.