Main Content

Ohlasy zo slovenskej kabíny po prehre s Bieloruskom

štvrtok, 16. apríl 2015 22:05 | Autor: TASR

Ohlasy zo slovenskej kabíny po prehre s Bieloruskom
Ohlasy zo slovenskej kabíny po prehre s Bieloruskom | zdroj: © TASR

Košice 16. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti nezvládli ďalšiu hernú previerku pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Česku, keď z piatich duelov triumfovali iba raz.

V košickej Steel aréne zverenci trénera Vladimíra Vůjteka nezvládli tretiu tretinu a po zbytočných vylúčeniach inkasovali od 48. - 51. minúty dva góly. Ešte v prvej tretine využil tretiu početnú výhodu Kaľužnyj, keď vyrovnával na 1:1.

"Nevieme dotiahnuť zápas do víťazného konca, stále nám niečo chýba. Prvá tretina bola vyrovnaná, gól z poslednej minúty nás nezrazil a v druhej sme hrali veľmi dobre. Bohužiaľ sme nepremenili niekoľko dobrých šancí. V tretej tretine sme doplatili na oslabenia. Neubránili sme sa so štyrmi hráčmi a neporadili si s bieloruskou kombináciou. Poučujeme sa z každého zápasu, ale ešte ani raz sme nedokázali počas celých 60 minút hrať to, čo sme schopní. Vždy nám vypadnú nejaké minúty. Dnes sme boli slabší v nájazdoch," konštatoval po stretnutí šéftréner Vůjtek.

Slováci odohrali s Bielorusmi vyrovnanú prvú tretinu, v druhej zvýšili pohyb, zjednodušili prechod do pásma a strelili i dva góly. "Prvé dve tretiny boli z našej strany celkom dobré. V hre piatich proti piatim sme dobre kombinovali, hra vyzerala napohľad celkom dobre," pochvaľoval si po stretnutí brankár Július Hudáček a k nevydarenému tretiemu dejstvu pokračoval: "Tretia tretina bola z našej strany katastrofálna. So súperom, akým je Bielorusko, nemôžeme hrať 16 – 18 minút v oslabení. Keby sme zvýšili na 4:2, bolo by to pokojnejšie." V nájazdovej lotérii, ho prekonali obaja bieloruskí hráči. "Pri prvom nájazde mal súper trochu šťastie, postavil sa mu puk a trafil to priamo do vinkľa. Pri druhom som si už myslel, že ho mám, ale rutinérsky to zakončil."

Predĺženie pre Slovákov zariadil Peter Podhradský, ktorý využil zaváhanie bieloruskej obrany, spoza bránky sa natlačil do zakončenia a bekhendom vyrovnal na 4:4. "Určite sme nečakali takýto výsledok, že prehráme. Nikoho sme nepodcenili a chceli sme vyhrať. Žiaľ, Bielorusi dali tri góly v presilovkách a my iba jeden," stručne zhodnotil Podhradský. Recept na každého súpera je podľa neho nasledovný: "Treba hrať rovnako ako proti Švédom v Bratislave, korčuľovať a máme tu šikovných útočníkov i obrancov. V Poprade bude dvakrát menšie ihrisko ako v Košiciach, tak to musíme využiť."

Zverenci trénera národného tímu Vladimíra Vůjteka si s rovnakým súperom zmerajú sily v sobotu 18. apríla o 17.00 h v Poprade. "Momentálne nemáme nových hráčov, musíme čakať až do budúceho týždňa. Samozrejme nastanú zmeny, máme päť pätiek k dispozícii na tréningu. V príprave im dávame ešte príležitosť, je to skúšobné obdobie a tí, ktorí dnes nehrali, si zahrajú v sobotu," prezradil Vůjtek.