Main Content

Gáboríka čakajú výstupné testy, Daňa poslali na farmu

nedeľa, 12. apríl 2015 20:05 | Autor: TASR

Gáboríka čakajú výstupné testy, Daňa poslali na farmu
Gáboríka čakajú výstupné testy, Daňa poslali na farmu | zdroj: © TASR

Bratislava 12. apríla (TASR) - Na pondelňajšom zraze v Starom Smokovci sa trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimírovi Vůjtekovi bude hlásiť už aj obranné duo Sparty Praha Marek Ďaloga a Juraj Mikuš.

Vedenie národného tímu cez víkend kontaktovalo aj Mariána Gáboríka, ktorého čakajú v utorok výstupné testy v NHL a po nich bude známe, či krídelník Los Angeles posilní slovenský výber. V najbližšom období bude generálny manažér Otto Sýkora telefonovať aj so Zdenom Chárom.

Na pondelňajší zraz mal prísť už aj brankár Komety Brno Marek Čiliak. Pre rodinné záležitosti sa tak ale nestane. "Marekovi sa narodil v piatok syn a z rodinných dôvodov sa napokon rozhodol zostať pri rodine a k nám sa nepripojí. Jeho miesto zaujme Branislav Konrád. Ján Laco je chorý a tréneri povolajú na týždeň, ktorý strávime pod Tatrami, Denisa Godlu," ozrejmil na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Sýkora.

Po skončení základnej časti NHL sa pohľady realizačného tímu výrazne upreli na slovenských korčuliarov v zámorí. Po konci sezóny má krídelník LA Marián Gáborík ako aj kapitán Bostonu Zdeno Chára. "S Mariánom sme telefonovali cez víkend a v utorok ho čakajú výstupné testy. Po nich budeme stopercentne vedieť, ako je Marián na tom. So Zdenom sa plánujeme spojiť v najbližších dňoch, keďže Boston bojoval do poslednej chvíle o účasť v play off," dodal Sýkora.

Okrem dua Gáborík - Chára je v hre aj príchod Marka Daňa. Pre útočníka Columbusu sa sezóna rovnako skončila, čakať však musí ešte na vývoj farmárskeho Springfield Falcons v AHL. Ak by sa tímu podarilo postúpiť do play off, vzhľadom na dvojcestný kontrakt by musel hrať na farme. "Rovnako sledujeme aj na vývoj Springfieldu v AHL, kde poslal Columbus Marka Daňa," dodal Otto Sýkora. Zo zámoria sú pre potreby reprezentácie zatiaľ k dispozícii obranca Andrej Meszároš z Buffala a útočníci Richard Pánik z Toronta a Tomáš Kopecký z Floridy. Všetci traja by sa k tímu mali pripojiť na zraze v utorok 21. apríla.

Po piatku je tiež jasné, že útočník Sparty Lukáš Cingel má poranené rameno a šampionát bude sledovať len pri televíznej obrazovke. Vyšetrenie v pondelok absolvuje ešte Martin Réway, ktorý sa však k tímu pripojí od prvého dňa zrazu.