Main Content

Blatter na margo rasizmu v Rusku pred MS 2018: Ešte je treba urobiť veľa práce

streda, 8. apríl 2015 19:05 | Autor: TASR

 Blatter na margo rasizmu v Rusku pred MS 2018: Ešte je treba urobiť veľa práce
Blatter na margo rasizmu v Rusku pred MS 2018: Ešte je treba urobiť veľa práce | zdroj: © TASR

Berlín 8. apríla (TASR) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joseph Blatter v stredu privítal vytvorenie pozície antirasistického inšpektora v rámci Ruskej futbalovej únie.

Zároveň ale pripomenul, že pred MS 2018 treba ešte v tejto oblasti v Rusku veľa urobiť.

"Ešte je treba urobiť veľa práce. Ale je dobré vidieť, že Ruská futbalová únia vymenovala antirasistického inšpektora. Sankcie treba uplatňovať, ale rovnako dôležitá je výchova," reagoval Blatter prostredníctvom sociálnej siete na najnovší prípad rasizmu v ruskom futbale. Ten majú opäť na svedomí fanúšikovia Torpeda Moskva.

Torpedo potrestali už štvrtýkrát v prebiehajúcej sezóne. Tentoraz musí odohrať dva domáce zápasy za zatvorenými bránami, pretože fanúšikovia počas nedeľňajšieho stretnutia s Arsenalom Tula (3:1) rozprestreli transparent s nacistickými symbolmi.

Trest vstúpi do platnosti až v máji, keďže Torpedu v najbližších dvoch domácich zápasoch plynie ešte postih z predchádzajúceho incidentu. Ten sa udial počas stretnutia so Zenitom Petrohrad, keď prívrženci Moskovčanov rasisticky urážali útočníka Hulka.