Main Content

LA Clippers ako Bad boys NBA?

sobota, 4. apríl 2015 11:45 | Autor: Viktor Štefaňák

LA Clippers ako Bad boys NBA?
LA Clippers ako Bad boys NBA? | zdroj: © TASR

Chris Paul, Blake Griffin, DeAndre Jordan, Matt Barnes, Jamal Crawford či Big Baby Davis. Partička zo južnej Kalifornie, ktorá hrá basketbal pre LA Clippers a celkom úspešne. Patri medzi kandidátov na titul, na Západe sú v bezpečných vodách zóny playoff, ale nie čo na nich bude. Často sa totiž dostávajú do potyčiek s inými tímami.

Chris Paul je malý veľký muž NBA. O tom, že patrí k TOP5 rozohrávačov posledných rokov niet pochýb. No posledné sezóny akoby tomu niečo chýbalo. Clippers to v playoff nikdy nedotiahli ďaleko. Ďaleko pre nich znamená minimálne Finále ligy. A Paul je prvý, na koho sa ukazuje prstom. No nedávno sa pripomenul opäť, nešportovým gestom, siahol totiž Chrisovi Kamanovi do rozkroku.

Okamžite to vyvolalo potyčku, do ktorej sa zapojil aj Glen Davis.

Ďalší do party je prekvapivo Blake Griffin, všeobecne atakovaný tvrdými faulami počas celej kariéry.

Už pár ľudí pocítilo, aké je to, keď Griffin vyskočí a preskočí ich.

Práve preto patrí v NBA medzi menej obľúbených hráčov, často sa dostáva do strkaníc a potyčiek. A okamžite tam pribieha aj DeAndre Jordan či ďalší „odborník“ Matt Barnes. Clippers sú naozaj veľkí, tvrdí hoši, ktorí si nenechajú skákať po hlave.

Tento ročník sa veľmi nepíše o ich umení, ale skôr o problémoch po odpískaní. Napriek tomu sú nenápadne vysoko a znova chcú prehovoriť do boja o titul. Majú druhý rok po sebe najlepšiu ofenzívu na držanie lopty, nebezpečnú lavičku, najlepšieho doskakovača ligy, DeAndre Jordan a jedného z najlepších generálov na palubovke, Chris Paul, aj na lavičke, Doc Rivers. A na playoff basketbal sú pripravení. Ako hovorí ich kouč, Doc Rivers: „Sme pripravení na každého!