Main Content

Je LeBron trénerom Cavs?

sobota, 4. apríl 2015 11:42 | Autor: Viktor Štefaňák

Je LeBron trénerom Cavs?
Je LeBron trénerom Cavs? | zdroj: © TASR

Najlepší hráč posledných piatich sezón v NBA je bez debaty LeBron James. Vyhral všetko, čo sa dalo, od Olympiády, cez tituly až po MVP všetkého. Po pár rokoch v Miami, konkrétne štyroch, sa vrátil domov, do Clevelandu Cavs. A rád by vyhral znova, s domácim tímom, po 45 rokoch. A robí pre to všetko.

Momentálne sa v NBA veľmi debatuje o tom, či Cavs trénuje LeBron alebo kouč Blatt. Podľa všetkého totiž James hlási signály a akcie v útoku. A tréner Blatt ich po ňom iba opakuje. „Prečo by som nemohol mať slobodu. Pozrite sa na Paytona Manninga či Toma Bradyho (quarterbacks z NFL). Hlásia signály? Menia signály trénera? Menia. Prečo nemôžem aj ja? Robím to už 11 rokov, čo som v lige. Som rozumný, vyspelý basketbalový hráč.“

Cavs sa momentálne držia na druhom mieste na Východe, chcú ho uchrániť pre Raptors či Bulls. Celá sezóna sa otočila ešte na prelome rokov, na Jamesove narodeniny, 30. decembra. Cleveland hrali proti rozbehnutým Hawks a James odmietol nastúpiť. Povedal, že nehrá, zobral si dva týždne voľno, odletel na Miami a relaxoval. Cavs prehrali šesť zo sedem zápasov, kým bol preč. No po jeho návrate do zostavy majú bilanciu 30-7!

Nie som iný ako v Miami, ani ako predtým tu, či na college. Okrem prvej sezóny, keď som ešte nebol vyspelý, sa snažím riadiť tím. Mám dosť skúseností. Prečo by som nemohol? Ak má z toho benefit tím aj tréneri, je to v poriadku. Keď je vypätý zápas, nechceš zastaviť flow a nemôžeš počuť trénera, vtedy to beriem do rúk ja.“

Treba uznať, že James je naozaj perfekcionista a záleží mu na každom detaile. Kyrie Irving by vedel rozprávať. Po zápase s Jazz mal nula asistencií, LeBron si ho zobral na bok a povedal mu. „Môžeš mať jednu, dve, ale, sakra, nemôžeš mať nula! To už sa nesmie stať ani raz, rozumieš?!“ A veru že sa nestalo. S trénerom či bez, LeBron James je už teraz obrovská postava svetového basketbalu.