Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Česko

streda, 1. apríl 2015 08:29 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Česko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Česko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti pokračujú aj v roku 2015 na víťaznej vlne, keď na nich tentoraz nestačili Česi, ktorých sme zaslúžene porazili 1:0. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Mucha (7) – Nemal veľa práce, možno aj preto mu na konci prvého polčasu vypadla lopta z rúk, ale to bolo jeho jediné zaváhanie. V druhom polčase na dvakrát chytil šancu Krejčího, čo bolo jediné vážne ohrozenie súpera. Prakticky aj brankári rozhodli tento zápas, keď Mucha bol lepší ako jeho náprotivok.

Peter Pekarík (7) – Za chvíľu budeme mať problém s obsadením pravej obrany, pretože Pekarík si pomaly pýta miesto na krídle... Opäť bol na ihrisku viditeľný, opäť mohol dať gól, opäť bol oporou, hoci pri šanci Krejčího, jedinej českej, zaváhal, čo mu znížilo známku.

Martin Škrtel (7,5) – Bolo vidieť, že zápasy s Českom má rád a tiež to, že v klube bude pauzovať, čiže si chcel zápas užiť. Trochu bol síce možno premotivovaný, čo vyústilo v zbytočnú žltú kartu, ale inak bol opäť skalou, českí hráči nemali pri ňom šancu.

Kornel Saláta (7) – Urobil všetko ako mal. Je vidieť, že už má skúsenosti, ktoré zúročil. Zaujali jeho krížne prihrávky, ktoré posielal krídlam s milimetrovou presnosťou.

Tomáš Hubočan (7) – V defenzíve bol silný, čo demonštroval v prvom polčase, keď zblokoval strelu Kolářa, a tiež sa nebál podporiť útok. To na ľavej strane síce od neho dokonalé nebude, ale svoje miesto si opäť zastal, čo je to najpodstatnejšie.

Róbert Mak (7) – Ako prvý ohrozil súperovho brankára strelou v 8.minúte a strelou tesne vedľa zakončil svoje účinkovanie na ihrisku. Pomerne dobre rozohrával štandardné situácie, najlepšie vtedy, keď našiel Škrtela v 33.minúte, ktorý mieril tesne vedľa.

Patrik Hrošovský (7,5) – Ukázal svoju silu na lopte, ktorú snáď ani raz zbytočne nestratil. Jeho kolmice predstavovali futbalovú báseň, veď jednou takou aj začal gólovú šancu Pekaríka. Spoluhráčov a protihráčov z českej ligy, ktorí boli na strane súpera, herne prevyšoval. Spolu s Gregušom hrali v neskutočnom tempe, čo ich dobehlo v poslednej štvrťhodine.

Ján Greguš (8) – Toto bol jeden z najlepších debutov v histórii slovenskej reprezentácie, ak nie aj najlepší. Greguš ukázal absolútny futbalový prehľad, stále sa snažil hrať futbal, hoci aj pod tlakom dvoch napádajúcich súperov. Prihral na víťazný gól a keby vysoké tempo vydržal aj v závere, no také sa dalo iba veľmi ťažko, bolo by to absolútne dokonalé predstavenie.

Vladimír Weiss (7) – Nevieme, či ho zarazil sneh, ktorý v Katare ťažko môže vidieť, ale vec sa má tak, že nebol až taký aktívny, ale to bolo iba v situáciách bez lopty. Keď ju mal na kopačkách, tak s ňou kúzlil a Čechom motal hlavy, z čoho boli aj viaceré naše šance. Bol blízko ku gólovej asistencii, ale lopta po Pekaríkovej koncovke za čiarou neskončila.

Ondrej Duda (7,5) – Z troch mladších hráčov v našej zostave, ktorí mali pred týmto zápasom dokopy tri štarty v reprezentácii, bol síce herne najmenej výrazný, ale zažiaril práve vtedy, keď bolo treba, čím rozhodol zápas. V prvom polčase v systéme 4 – 4 – 2 sa hľadal, v druhom v systéme 4 – 2 – 3 – 1 sa našiel, nielen gólovo.

Marek Hamšík (7,5) – Opäť ukázal neskutočný prehľad v hre, keď videl vždy voľného spoluhráča, ktorému aj prihral, hoci väčšina aj nechápala, ako sa mu to mohlo podariť, hlavne pri vynikajúcej prihrávke na Pekaríka. Škoda, že mu nevyšli nožničky, no aj pri tomto momente ukázal, že stále volí zaujímavé riešenia.

Ľubomír Michalík (7) – Nedostal sa tak často do svojej najsilnejšej stránky, ktorou je hlavičkovanie, aj preto nebol tak viditeľný, ale defenzívne veci zvládal bez väčšieho zaváhania.

Ján Ďurica (7,5) – Dostal v druhom polčase kapitánsku pásku a bol aj lídrom na ihrisku. V tejto časti patril medzi našich najviditeľnejších hráčov. Súboje priam vyhľadával, všetky ich aj vyhrával a tiež sa nebál rozohrávky. Z našich stopérov v tomto zápase zrejme o niečo málo aj ten najlepší.

Martin Jakubko (7) – Hral síce iba polčas, ale aj počas neho ukázal viac, ako hrotový útočník súpera za celý zápas. Jakubko doslova rozbíjal českú obranu a tiež pomohol založiť jedinú gólovú akciu zápasu, a to z pozície defenzívneho stredopoliara! Raz hlavou pripravil čistú šancu Šestákovi.

Michal Ďuriš (6,5) – Bolo trochu vidieť, že v klube pravidelne nehráva, akoby bol oproti jeseni o pol kroka trochu pozadu. Ale pozíciu defenzívneho krídla si zastal, veď výsledok sa nemenil.

Stanislav Šesták (6,5) – Ani jemu nepomohlo, že sa dostal do zápasu v čase, keď hra bola striedaniami rozbitá a prakticky už aj ihrisko, aj preto o niečo nižšia známka. Viac pomohol smerom dozadu, hoci do jednej čistej šance sa dostal, lenže netrafil bránu.

Viktor Pečovský (bez známky) – Keďže Greguš s Hrošovským na konci zápasu už trochu kondične odišli, tréner Kozák absolútne správne zareagoval a poslal na ihrisko Pečovského, čím bola naša hra hneď kompaktnejšia.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon