Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Luxembursko

sobota, 28. marec 2015 08:44 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Luxembursko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Luxembursko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti začali rok 2015 kvalifikačným zápasom s Luxemburskom, v ktorom vyhrali nad nepríjemným súperom 3:0. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (7) – Nemal veľa práce, ale aj to málo s prehľadom vyriešil. V 25. minúte zneškodnil nebezpečnú hlavičku Devilla, čo bol jediný vážny pokus súpera v zápase. Vyžaroval z neho potrebný pokoj, čo je dôležité.

Peter Pekarík (8,5) – Gratulujeme k druhému reprezentačnému gólu, ktorý si zaslúžil aj za včerajší výkon. Na začiatku zápasu bol síce trochu akoby zakríknutý, keď útok veľmi nepodporil, ale to trvalo našťastie iba veľmi krátko. Gól ho dokonca tak posmelil, že s trochou šťastia mohol dať aj druhý. Raz sa dokonca ocitol v ofsajde, čo asi najlepšie hovorí o tom, že mal evidentnú chuť.

Martin Škrtel (7) – Ide Luxemburčan do útoku a Škrtel sa mu hodí celým telom pod nohy, čím ho odzbrojí. Toto sme mohli vidieť viackrát v zápase. Luxemburčania síce pred zápasom hovorili, že treba cez našich stopérov ísť po zemi, ale evidentne im ani to nepomohlo. Paradoxne, raz Škrtel zaváhal vo vzdušnom súboji, keď sme mali šťastie, že nebolo 2:1.

Ján Ďurica (7,5) – V defenzíve ani on veľa práce nemal, ale udržal si aj tak potrebnú koncentráciu, čo je pre jeho výkon najdôležitejšie. Jeho strela z priameho kopu, po ktorej sa brvno trasie asi ešte teraz, bola základom pre náš prvý gól.

Tomáš Hubočan (7) – Mal to cez nohu, čo sa ukázalo v niektorých momentoch ako problém, ale to sme vedeli už pred zápasom. Svoje miesto si opäť zastal a všetko korunoval gólovou prihrávkou Pekaríkovi.

Viktor Pečovský (7) – Absolútne nenápadný, keď sme ho občas pohľadom z tribúny na ihrisku hľadali, ale vždy sa ocitol tam, kde ho bolo treba. Toto nebol zápas, v ktorom by mal vyniknúť, naopak, tento zápas si aj on mohol maximálne užiť, čo sa určite podarilo.

Juraj Kucka (7,5) – Jediné negatívum z tohto zápasu je to, že Kucka ho pre zranenie nedohral. Ale dokým bol na ihrisku, vždy išiel s hrou. Podporoval ofenzívu a nezabúdal ani na defenzívu. Jeho vynikajúca gólová asistencia na Weissa v plnej miere odhalila jeho futbalové videnie.

Vladimír Weiss (8) – Jeho nasadenie do zápasu pre svalové zranenie bolo síce trochu otázne, ale našťastie hral, pretože v spolupráci s Pekaríkom odohrali na pravej strane hlavne v prvom polčase veľký zápas. Opäť ukázal neuveriteľne ľahký pohyb s loptou na kopačkách, aký má na svete iba veľmi málo hráčov. Ním strelený gól bol dôkazom jeho umenia, ale mal dať aj druhý, keď mal pred koncom prvého polčasu čistú šancu.

Marek Hamšík (7,5) – Je pôžitok sledovať z tribúny jeho hru, pričom tá naživo vynikne ešte viac. Aj proti Luxembursku bolo viditeľné jeho skvelé čítanie hry, keď vždy videl v danej chvíli najlepšie možné riešenie, ktoré sa snažil aj realizovať. Do štatistík sa síce nezapísal, aj keď by si to bol zaslúžil.

Miroslav Stoch (7) – Ani Stoch sa nezapísal do štatistík, ale veľkú šancu na to mal, keď v 43. minúte bola pred ním odkrytá brána, lenže na ňu okamžite nepálil, čo bola chyba. Ukázal viacero svojich typických dobrých ofenzívnych vecí, ale včera boli reprezentační kolegovia z prednej línie o máličko lepší.

Adam Nemec (7,5) – Gól strelil, čiže základnú útočnícku úlohu splnil, ale to by bolo iba povrchné hodnotenie. Nemec sa snažil pracovať na veľkom priestore, keď bol neraz aj pri čiare. Práve odtiaľ raz zle riešil situáciu, keď si nevšimol nabiehajúceho Stocha, ktorý by inak išiel sám na bránu, ale to je asi jediná výčitka. Celkovo ukázal pohodu z nového klubu.

Patrik Hrošovský (7) – Za normálnych okolností by do zápasu zrejme nenaskočil, veď sa ani nerozcvičoval, ale po zranení Kucku musel. Túto situáciu zvládol, hral svoju hru, zbytočne si veci nekomplikoval a aj v druhom zápase za seniorskú reprezentáciu obstál.

Róbert Mak, Stanislav Šesták (bez známky) – Mak nám raz zlou prihrávkou zavaril, ale zároveň aj pomohol túto situáciu vyriešiť. Šesták bol zas na ihrisku krátko a hlavne v čase, keď sa už iba dohrávalo.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon