Main Content

VIDEO: Smoliar Pánik. Za štedrosť dostal 10 minút osobný trest

piatok, 27. marec 2015 11:05 | Autor: TASR

VIDEO: Smoliar Pánik. Za štedrosť dostal 10 minút osobný trest
VIDEO: Smoliar Pánik. Za štedrosť dostal 10 minút osobný trest | zdroj: © TASR

Toronto 27. marca (TASR) - Slovenskému hokejistovi Richardovi Pánikovi sa podaril netradičný kúsok.

Vo štvrtkovom zápase NHL jeho Toronta proti Floride (1:4) kurióznym spôsobom obdaroval chlapca sediaceho v hľadisku, keď mu "vystrelil" hokejku prvej hviezdy duelu Brandona Pirriho. Hoci mu rozhodcovia napokon udelili vyšší trest za nešportové správanie, po zápase ho tešil fakt, že chlapec si odniesol zo stretnutia pekný suvenír.

Kuriózny moment nastal na konci 55. minúty, situácia mala pritom nevinný priebeh. Obaja hráči sa stretli na domácej útočnej modrej v súboji pri mantineli, Pirri stratil hokejku, ktorá spadla priamo na tú Pánikovu. Slovenský útočník ju následne v snahe vymaniť sa spod ataku protihráča reflexívnym švihom poslal do hľadiska. "Chcel som hrať puk. Dostali sme sa do súboja a cítil som, že jeho hokejka je na mojej. Nevedel som však, že ju stratil z rúk. Chcel som len dokončiť súboj, dostať svoju hokejku spod jeho a nakoniec to malo dobrý efekt," uviedol vo videorozhovore na oficiálnom klubovom webe Pánik.

Dvadsaťštyriročný krídelník tak štedro obdaroval chlapca sediaceho v hľadisku. Tomu najskôr hokejku vzal usporiadateľ, no po niekoľkých okamihoch mu ju vrátil. "Dostal som desaťminútový trest, ale aspoň má chlapec hokejku," usmieval sa Pánik. S vyšším trestom za nešportové správanie nesúhlasil, no rešpektoval ho: "Neviem presne, aké sú pravidlá. Rozhodcovia sa však rozhodli dať mi trest a ja to rešpektujem."