Main Content

Škrtel s trojzápasovým trestom za zákrok na De Geu

streda, 25. marec 2015 15:05 | Autor: TASR

Škrtel s trojzápasovým trestom za zákrok na De Geu
Škrtel s trojzápasovým trestom za zákrok na De Geu | zdroj: © TASR

Londýn 25. marca (TASR) - Slovenský reprezentant Martin Škrtel si od disciplinárnej komisie anglickej Futbalovej asociácie (FA) vyslúžil trojzápasový dištanc za nešportové správanie.

Obranca Liverpoolu v závere nedeľňajšieho súboja proti Manchestru United nešetrne prišliapol nohu hosťujúceho brankára Davida De Geu.

Incident, ktorý sa udial v nadstavenom čase, ušiel pozornosti hlavného rozhodcu Martina Atkinsona. FA však uznala Škrtela vinným dodatočne na základne videozáznamu. Slovenský stopér bude chýbať svojmu tímu v ligových dueloch proti Arsenalu Londýn a Newcastlu United, ako aj v semifinálovom súboji FA Cupu proti Blackburnu Rovers.

Podobným zákrokom ako Škrtel sa v nedeľu prezentoval aj jeho spoluhráč Steven Gerrard. Skúsený stredopoliar sa necelú minútu po vybehnutí na trávnik v druhom polčase porúčal pod sprchy za nešportové správanie. Po 38 sekundách hry nešetrne prišliapol nohu Andera Herreru a okamžite uvidel červenú kartu. Gerrard rovnako ako Škrtel bude absentovať v zostave Liverpoolu v troch najbližších dueloch.