Main Content

Ohlasy po zápase Liverpoolu s Manchestrom United: Škrtelovi hrozí trest

pondelok, 23. marec 2015 13:05 | Autor: TASR

Ohlasy po zápase Liverpoolu s Manchestrom United: Škrtelovi hrozí trest
Ohlasy po zápase Liverpoolu s Manchestrom United: Škrtelovi hrozí trest | zdroj: © TASR

Liverpool 23. marca (TASR) - Skrata ikony FC Liverpool Stevena Gerrarda aj dva góly Španiela Juana Matu niesli výraznú pečať na dôležitom triumfe 2:1 futbalistov Manchestru United v nedeľňajšom šlágri 30. kola Premier League na Anfield Road.

Tím holandského trénera Louisa van Gaala vďaka trom cenným bodom odskočil domácim v tabuľke na päť bodov v boji o štvrtú pozíciu zaručujúcu účasť v Lige majstrov 2015/2016.

Dramatický zápas negatívne poznačilo vylúčenie Gerrarda, ktorý sa necelú minútu po vybehnutí na trávnik v druhom polčase porúčal pod sprchy za nešportové správanie. Po 38 sekundách hry nešetrne prišliapol nohu Andera Herreru a okamžite uvidel červenú kartu. To už "The Reds" prehrávali 0:1, keď v 14. minúte našiel Herrera načasovanou kolmicou na ofsajdovej hranici rozbehnutého Matu, ktorý umiestnil loptu od pravej žrdi do siete. V 59. minúte vystrihol efektné gólové "nožničky" po Di Mariovej prihrávke Mata a United viedli 2:0. Duel gradoval vo veľmi nervóznom duchu. V 69. minúte však Coutinho vysunul v šestnástke Sturridgea a jeho tvrdá strela prerušila De Geovi 356-minútovú nepriestrelnosť v domácej súťaži. Hoci sa domáci v závere mohutne snažili o vyrovnanie, vytúženého gólu sa nedočkali. Naopak v nadstavenom čase mohli ešte inkasovať, Rooneyho penaltu však zneškodnil Mignolet.

"Rozhodca urobil správne rozhodnutie, musím to akceptovať. Nesklamal som len svojich spoluhráčov na ihrisku a trénera, ale aj fanúšikov. Prehru beriem na seba, pretože som reagoval zle," citoval 34-ročného stredopoliara klubový web.

Tréner Liverpoolu Brendan Rodgers akceptoval Gerrardovo ospravedlnenie. "Je v poriadku, ak sa po takomto vylúčení ospravedlnil. Pravdepodobne bol veľmi frustrovaný priebehom prvého polčasu. Chcel priniesť zmenu, to bolo zrejmé. V desiatich proti jedenástim sa hrá ťažko, ale všetci moji hráči bojovali do konca a zaslúžia si rešpekt," povedal kouč domácich.

V úplnom závere ešte vzrušenie priniesol zákrok slovenského reprezentačného kapitána Martina Škrtela na hosťujúceho brankára Davida De Geu. Stopér LFC, ktorý odohral celý zápas, prišliapol nohu Španiela (video si pozrite tu), Rodgers sa ho po zápase zastal: "Videl som to. Pravdepodobne to vyzeralo v spomalenom zábere horšie, ako to v skutočnosti bolo. Nebol v tom úmysel, iba sa snažil dostať k lopte, ktorá skončila v brankárových rukách. Martin nie je ten typ hráča, ktorý by to urobil úmyselne."

Podľa The Independent teoreticky môže hroziť Škrtelovi dodatočné disciplinárne konanie od národnej asociácie FA. Gerrard by mal absentovať v troch súťažných zápasoch.

Hrdinom duelu sa stal Mata, ktorý dvomi exportnými strelami zariadil dôležitý triumf svojho tímu. "Bol to môj najlepší zápas v drese United. Išlo o náročný zápas, jeden z najlepších, aký môže anglický futbal ponúknuť. Dal som dva góly, no ten druhý bol zrejme najkrajší v celej mojej kariére," okomentoval efektne zastrihnuté "nožničky" Mata.