Main Content

Ohlasy zástupcov klubov na žreb štvrťfinále Ligy majstrov

piatok, 20. marec 2015 17:05 | Autor: TASR

Ohlasy zástupcov klubov na žreb štvrťfinále Ligy majstrov
Ohlasy zástupcov klubov na žreb štvrťfinále Ligy majstrov | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn reakcii zástupcov klubov po žrebe štvrťfinálových dvojíc Ligy majstrov 2014/2015.

Reakcie na žreb (zdroje: uefa.com, L'Equipe, fcbarcelona.com):

 

Manuel Neuer, brankár Bayernu: "Atmosféra v Porte je vždy horúca. Zažil som fanúšikov Porta vo finále Ligy majstrov v roku 2004, keď hralo s Monacom. Vytvorili úžasnú atmosféru, sedel som na tribúne a naskakovala mi z nej husia koža. Nebude to pre nás ľahké, ale sme dostatočne skúsení a verím, že budeme dobre pripravení na dva náročné zápasy."

Emilio Butragueno, riaditeľ Realu Madrid: "S Atleticom sa navzájom veľmi dobre poznáme, v tejto sezóne sme sa spolu stretli už viackrát a zatiaľ sa nám nepodarilo ani raz zvíťaziť! Súper má veľmi súťaživé mužstvo, ktorému je ťažké čeliť. Atletico inkasuje málo gólov, má pevnú obranu a nebezpečných hráčov, ktorí vedia využiť každé zaváhanie. Odvetu hráme doma, ale nepovažujem to za výhodu. Vieme, že nás čakajú tvrdé súboje. Keď chceme pomýšľať, musíme byť stopercentne pripravení. Verím, že na štvrťfinále bude mať tréner Ancelotti k dispozícii všetkých hráčov vrátane niektorých maródov, ktorí sa po zranení len nedávno vrátili na súťažné trávniky."

Vadim Vasiljev, viceprezident AS Monaco: "V prvom rade sme veľmi šťastní, že sme mohli byť prítomní na žrebe štvrťfinále. Pred dvoma rokmi sme hrali druhú francúzsku ligu a teraz sme v najlepšej osmičke európskych tímov. Juventus považujem za favorita našej konfrontácie. V osemfinále veľmi suverénnym spôsobom vyradil Borussiu Dortmund, čo dokumentuje jeho ohromnú silu. V Monacu žije veľa Talianov, očakávam preto veľmi vrelú atmosféru v publiku, ale tak to má byť. Verím, že aj naši priaznivci si nájdu cestu do Turína. Nemáme čo stratiť, môžeme hrať pokojne, ale samozrejme, že sa pokúsime o postup."

Pavel Nedvěd, riaditeľ Juventusu Turín: "Monaco nie je vo štvrťfinále náhodou. Videl som oba jeho zápasy s Arsenalom. Verím, že sa naši hráči dokážu vyrovnať s absenciou Paula Pogbu. Chceme ísť do semifinále, ale rešpektujeme kvalitu súpera."

Vitor Baia, zástupca FC Porto: "Z potencinálnych súperov sme si Bayern najmenej želali, ale akceptujeme žreb. Zápas sa začína od stavu 0:0 a preto naše šance na postup nevidím čierne. V roku 1987, keď Porto zdolalo Bayern vo finále Pohára európskych majstrov, sme tiež neboli favoritmi. Keď vychytíme perfektný deň a všetko do seba zapasuje, môže sa prihodiť všeličo."

Olivier Létang, zástupca športového riaditeľa PSG: "V tejto fáze súťaže už niet ľahkého súpera. Barcelona má veľmi silné mužstvo, ale aj my sme v skupine a potom v osemfinále proti Chelsea Londýn ukázali, že s nami treba počítať. Hrá sa na dva zápasy a stať sa môže všetko, aj keď hrať odvetu doma je pre Barcelonu výhoda. Našou veľkou túžbou je prebojovať sa do semifinále. Pokiaľ zopakujeme výkon zo zápasov proti Chelsea, môže sa to stať realitou."

Luis Enrique, tréner FC Barcelona: "PSG je veľmi kvalitný súper, máme voči nemu rešpekt. S Parížanmi sme v skupinovej fáze odohrali dve stretnutia, bilancia je vyrovnaná. Tým, že vyradili Chelsea, sa okamžite zaradili medzi kandidátov na celkový triumf. V prvom zápase im síce budú chýbať potrestaní Verratti s Ibrahimovičom, ale ich káder je dostatočne široký a majú ich kým nahradiť. Dôležité je, že odvetu budeme hrať doma. V Paríži sa pokusíme dosiahnuť čo najlepší výsledok a potom na domácom trávniku rozhodnúť o postupe do semifinále."

Diego Simeone, tréner Atletica Madrid: "Prvý zápas je na programe až o tri týždne, čiže Realom sa budem zaoberať až vtedy. Samozrejme, je to kvalitný súper, ktorého veľmi dobre poznáme. My sa teraz sústredíme na najbližší zápas, v sobotu chceme zdolať Getafe."

 

Žreb štvrťfinále LM 2014/2015:

Paríž Saint-Germain - FC Barcelona
Atletico Madrid - Real Madrid
FC Porto - Bayern Mníchov
Juventus Turín - AS Monaco