Main Content

EL: Neapol prvým štvrťfinalistom, s Hubočanovým Dinamom hral bez gólov

štvrtok, 19. marec 2015 20:05 | Autor: TASR

EL: Neapol prvým štvrťfinalistom, s Hubočanovým Dinamom hral bez gólov
EL: Neapol prvým štvrťfinalistom, s Hubočanovým Dinamom hral bez gólov | zdroj: © TASR

Bratislava 19. marca (TASR) - Futbalisti talianskeho SSC Neapol sú prvými štvrťfinalistami Európskej ligy UEFA 2014/2015.

Vo štvrtkovej odvete remizovali na ihrisku moskovského Dinama 0:0 a po domácej výhre 3:1 spred týždňa si zabezpečili účasť v elitnej osmičke súťaže.

V drese ruského klubu odohral celý zápas slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan. Jeho krajan a stredopoliar SSC Marek Hamšík sa na hraciu plochu dostal v 71. minúte ako striedajúci hráč.

Zverenci španielskeho kouča Rafaela Beniteza mohli ísť do vedenia v 11. minúte, keď peknou strelou trafil brvno Mertens. Hostia nedali gól ani v 16. minúte, keď Jose Callejon krížnou strelou pohladil len ľavú tyčku. Rozhodcovia potom neuznali góly domácim Christopherovi Sambovi a Alexandrovi Kokorinovi pre ofsajd. V 59. minúte sa Higuaín už dostal aj za brankára Dinama, ale netrafil do odkrytej brány a v 70. minúte spálil veľkú šancu domácich Kevin Kuranyi, keď hlavičkoval nad brvno. Neapol, ktorý v skupinovej fáze hladko dvakrát zdolal slovenského majstra Slovan Bratislava, tak stále môže zaútočiť na celkovú trofej.

Žreb štvrťfinále, ktorého hracie termíny sú 16., resp. 23. apríla, sa uskutoční v piatok 20. marca v Nyone. Finále je naplánované na stredu 27. mája 2015 vo Varšave a jeho víťaz sa premiérovo kvalifikuje do Ligy majstrov.

 

odveta osemfinále Európskej ligy UEFA 2014/2015:

Dinamo Moskva - SSC Neapol 0:0
/prvý zápas: 1:3, do štvrťfinále postúpil Neapol/
/za domácich T. Hubočan odohral celý zápas - za hostí M. Hamšík nastúpil v 71. minúte/