Main Content

Košičania napísali otvorený list o zlej finančnej situácii klubu

štvrtok, 5. marec 2015 15:05 | Autor: TASR

Košičania napísali otvorený list o zlej finančnej situácii klubu
Košičania napísali otvorený list o zlej finančnej situácii klubu | zdroj: © TASR

Košice 5. marca (TASR) - Vo futbalovom klube MFK Košice naďalej panuje zlá finančná situácia.

Vedenie východoslovenského tímu dlhuje hráčom údajne výplaty za šesť, či sedem mesiacov a peniaze chýbajú aj za predchádzajúci ročník 2013/2014. Futbalový portál profutbal.sk informoval, že do redakcie prišiel otvorený list od hráčov MFK Košice.

"Hoci sa žiadny z nich k napísaniu listu neprihlásil, kabína nám potvrdila pravdivosť týchto informácii a súhlasila s uverejnením listu," uvádza sa na futbalovom webe. "Prajeme si, aby verejnosť a ľudia okolo nás vedeli, za akých podmienok pracujeme. Vyšlo veľa článkov na tému financií, ktoré majú od reality veľmi ďaleko. Ako mal vyriešiť 'prestup' Darka Tofiloského finančné problémy klubu, keď Daremu skončila zmluva 31. decembra 2014, to hovorí za všetko - je to voľný hráč. Môžete osloviť aj jeho," uvádza sa v liste údajne podpísanom hráčmi MFK Košice.

V liste sa ďalej uvádza, že hráči boli oklamaní, zavádzaní a poukazuje sa aj na zlé finančné zázemie: "Nespočetnekrát nás oklamali, že výplata sa už posiela, poslala, bude na účte v deň odchodu na vonkajšie stretnutia, len aby sme vycestovali. A tým to haslo. To, že dostávame každý mesiac niečo, je len ďalšie klamstvo. Klub dlhuje hráčom na výplatách, niektorým šesť mesiacov a niektorým sedem mesiacov. To, že nám pošlú pol výplaty, alebo len časť raz za tri mesiace, je v poriadku." Prémiový poriadok schválený klubom ďalej označujú za "zdrap", ktorým sa neriadi nik: "Bonus za umiestnenie z minulej sezóny do šiesteho miesta nebol vôbec vyplatený, ako aj za víťazstvo v Slovnaft Cupe. Prémie za víťazstvo v majstrovskom zápase z minulej sezóny aj momentálnej taktiež. Klub je dlžný spoločnosti, ktorá spravuje štadión, na ktorom hrávame."

Niektorí hráči, ktorí bývajú v podnájmoch, boli upozornení, že budú vysťahovaní, ak neuhradia dlžné mesiace. "Oumar Diaby bol z bytu vysťahovaný, keď sa doň nemohol dostať, pretože mu bol vymenený zámok majiteľom bytu. Nech sa pokojne vyjadria majitelia bytov, koľko im je klub dlžný," konštatovalo sa v stanovisku zverejnenom na portáli profutbal.sk. "Na zápasy jazdíme spoločnosťou Promet Trans s.r.o., ktorá je taktiež dlhodobo zavádzaná a nevyplácaná. Vďaka ich benevolencii môžeme byť vďační, že sa na zápas vôbec dopravíme. Každý chce od nás výkony a výsledky, počúvame všade, že robíme niečo, čo nás baví a zároveň sa tým aj 'živíme'. Futbal hráme preto, že ho milujeme a je pre nás ozaj všetkým, no už sa nevládzeme pozerať na to, ako sa situácia nerieši, umelo predlžuje, zavádza verejnosť. Nevieme sa nijako brániť, pretože sa k tomu nemôžeme vyjadriť, ako ste si už pri rozhovoroch mohli všimnúť. Vážime si každého, čo pri nás stojí a taktiež pracuje v takých podmienkach. Všetkým fanúšikom ďakujeme za podporu a pochopenie. Hráme z lásky, zadarmo a vieme, že nie sme sami. Chceme to zverejniť hlavne preto, lebo pre ľudí z vedenia klubu je dôležitejšie vyzerať 'dobre' pred médiami, ako to, ako my 'prežívame'. Už sme nedokázali byť ticho," uvádzalo sa v liste, ktorý podpísal "hráčsky kolektív MFK Košice".

Prezident košického klubu, ktorý figuruje s 23 bodmi na 7. priečke fortunaligovej tabuľky, Blažej Podolák nevedel, o aké informácie ide a pre spomínaný portál poskytol krátke vyjadrenie: "Nie je to pravda, odmietam tieto informácie."

Pred vstupom do jarnej časti Fortuna ligy 2014/2015 však na otázku financií a chýbajúcich výplat odpovedal kapitán Peter Šinglár jedným slovom: "Sľúbili." Útočník Erik Pačinda vyjadril vtedy stopercentnú spokojnosť s prípravou pod novým trénerom a k chýbajúcim výplatám dodal: "Zatiaľ neprišlo nič a uvidíme čo bude ďalej. Zostávam v Košiciach, mám rok platnú zmluvu, uvidíme, že čo bude v lete." Vedenie klubu údajne prisľúbilo hráčom nápravu. "Údajne sa niečo rieši, zatiaľ nám neprišlo nič, no máme od vedenia prísľub a uvidíme, ako sa naplní. Táto situácia samozrejme denne vplýva na hráčov a ich psychiku," konštatoval Miroslav Viazanko.