Main Content

5 obrovských, no menej uznávaných derby zápasov v Európe

štvrtok, 5. marec 2015 13:30 | Autor: Timotej Gašper

Futbalový svet odpradávna pozná veľa známych derby dvojíc ako Merseyside, Glasgow, Manchester Derby a iné, no každý fanúšik si samozrejme stojí za svojim obľúbeným klubom a podporuje jeho rivalitu. S týmto rebríčkom prišlo britské periodikum mirror.co.uk, ktoré chce poukázať na päť najväčších, no menej uznávaných derby zápasov v Európe.

Inter Miláno vs. AC Milán

Inter Miláno vs. AC Milán

Nie, nieje to na smiech. Zápas, ktorý kedysi lámal rekordy v návšteve sa dnes berie ako jeden z klasických zápasov Serie A. Taliansky športový portál Gazzetta dello Sport dokonca tento zápas nazval ako "malé derby". Tak či onak, derby s názvom "Derby della Madonnina" stále patrí k európskym klasikám. Hviezdy ako Maldini, Bergomi, Van Basten, Matthaus, Kaka, Schevchenko, Ronaldo, Vieri, Milito či Thiago Silva sú už dávno preč, no rivalita ostáva.

Najvyššiu porážku v tomto derby zažil v roku 2011 Inter, ktorý prehral doma s AC potupne 0:6. Zatiaľ najlepším strelcom ostáva ukrajinský bombardér Andriy Schevchenko, ktorý dokázal v drese AC streliť rivalovi 14 gólov. Nejde nespomenúť mená ako Edgar Davids, Patrick Vieira, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Zlatan Ibrahimovic či Mario Balotelli, pretože práve títo páni obliekali dresy oboch milánskych klubov. Zabudnúť nemôžem ani na legendu Paola Maldiniho, ktorý počas kariéry v AC hral proti Interu až 56 krát!


Foto: © TASR
Odporúčané články