Main Content

VIDEO: Obrovské problémy brankárov Floridy. Dochytal takmer tréner brankárov!

streda, 4. marec 2015 10:05 | Autor: TASR

VIDEO: Obrovské problémy brankárov Floridy. Dochytal takmer tréner brankárov!
VIDEO: Obrovské problémy brankárov Floridy. Dochytal takmer tréner brankárov! | zdroj: © TASR

Florida Panthers mala počas nočného zápasu s Torontom obrovské problémy s brankármi, čo sa napokon aj prejavilo na konečnom výsledku.

V prvej tretine dostal strelu do krku Roberto Luongo a hoci po ošetrení v bránke do prvej sirény vydržal, od prostrednej časti ho nahradil Al Montoya. Zranil sa však aj on a v 22. sekunde tretej tretiny po inkasovanom góle na 2:2 odkorčuľoval z ľadu do šatne. Luongo však už bol v civile a Panthers nemali v tej chvíli na striedačke náhradného brankára!

Vo floridskom tíme vznikol chaos a pár minút sa nehralo. Montoya sa napokon vrátil do bránky a zápas pokračoval. Náhradný brankár Floridy však evidentne nebol v poriadku a polozranený inkasoval gól z hokejky Petra Hollanda, ktorý napokon rozhodol. Medzitým sa obliekol dokonca aj súčasný tréner brankárov a bývalý gólman NHL 41-ročný Robb Tallas, ktorý svoj posledný zápas v profilige odchytal vo februári 2001. Napokon sa však do bránky vrátil 9 minút pred koncom Luongo a duel dochytal. "Takáto situácia sa stane málokedy, je to veľká smola. Bol som neustále v telefonickom kontakte s vedením ligy a napokon sa mi podarilo vybaviť povolenie pre štart Tallasa. Nie je to jednoduché riešiť takého veci o pol jedenástej večer. Som rád, že sa napokon Louie vrátil a dochytal to," povedal zámorským médiám generálny manažér Floridy Dale Tallon. Svoj 11. gól v sezóne strelil obranca a nováčik Floridy Aaron Ekblad a prekonal rekord Eda Jovanovského zo sezóny 1995-96. Florida prehrala prvýkrát po príchode Jaromíra Jágra.



Slovenský hokejový útočník Richard Pánik prispel k výhre Toronta jednou asistenciou. Pánik odohral v súboji takmer 21 minút. V drese domácich proti krajanovi nastúpil aj útočník Tomáš Kopecký, jeho tri strelecké pokusy pri takmer 11 minútovom pobyte na ľade ale gól Panthers nepriniesli. Toronto prerušilo negatívnu 16-zápasovú sériu neúspechov na súperových ľadoch a vonku vyhralo prvýkrát od 31. decembra. K víťazstvu pomohol 4. asistenciou v sezóne Pánik, ktorý bol v úvode tretej tretiny na začiatku gólovej akcie na 2:2.