Main Content

Strelectvo-SP: Rehák-Štefečeková 26. v Acapulcu: "Nesadla mi strelnica" (3)

utorok, 3. marec 2015 01:05 | Autor: TASR

Acapulco 3. marca (TASR) - Slovenskej reprezentantke v športovej streľbe Zuzane Rehák-Štefečekovej nevyšli úvodné preteky Svetového pohára v trape žien. Na prológu série prestížnych podujatí v mexickom Acapulcu obsadila 26. miesto, keď zo 75 výstrelov rozprášila v kvalifikácii dovedna len 65 holubov. Víťazkou finálového rozstrelu sa stala Američanka Corey Cogdellová, ktorá zdolala v súboji o zlato Austrálčanku Laetishu Scanlanovú 13:9. Tretia skončila Natalie Ellen Rooneyová z Nového Zélandu.

Rehák-Štefečekovej, ktorá sa vlani stala celkovou víťazkou SP, sa nedarilo už na začiatku kvalifikácie. Hoci úvodných päť výstrelov zvládla, z nasledujúcich dvadsiatich nemierila presne v troch prípadoch. V druhom slede netrafila prvého, štvrtého a ani šiesteho holuba v poradí a s nástrelom 43 sa jej pred poslednou treťou časťou kvalifikácie definitívne zavreli brány semifinále. Ani tretí sled jej nevyšiel podľa predstáv, minula opäť trikrát a s celkovým výkonom 65 trafených terčov obsadila 26. priečku.

"Očakávali sme, že to bude lepšie. Už na tréningu som však nedosahovala bohvieaké výsledky, no očakávania neklesali. Niekedy je aj lepšie, keď sa mi na tréningu nedarí. Nazvala by som to tak, že na tejto strelnici som sa vôbec nechytila. Každá je iná, ale táto vôbec nebola moja. Ani pri triafaní som necítila takú istotu, ako napríklad na iných strelniciach. Nesadli sme si s ňou," povedala pre TASR sklamaná Rehák-Štefečeková.

Skúsená 31-ročná strelkyňa zotrvá v Mexiku ešte niekoľko dní spoločne s doubletrapovým tímom. Na Slovensko by sa mala vrátiť 7. marca, no už o necelé dva týždne ju opäť bude čakať Svetový pohár v Al Ain v Spojených Arabských Emirátoch. "Chcela by som si doma vystreliť, ak sa bude dať. Na veľké sústredenie nebudem mať čas, keďže na prípravu mám len desať dní. Rada by som si zastrieľala, ale len ak bude normálne počasie," dodala Rehák Štefečeková.

Zverenka trénera Branislava Slamku má pred sebou náročnú sezónu, počas ktorej si chce vystrieľať miestenku na olympiádu v Rio de Janeiro. Hoci cestu za ňou nezačala úspešne, vôbec nemá dôvod zúfať. "Za každé jedny preteky sa rozdávajú miestenky a ja ich nedelím na menej a viac dôležité. Pre mňa sú vrcholmi všetky. Všetky ostatné strelnice v seriáli už poznám, čo je veľkou výhodou. Nemám z toho stres, bude to pre mňa jednoduchšie. Chcem čím skôr získať miestenku," dodala pre TASR Rehák-Štefečeková.

výsledky - trap žien:

finále: 1. Corey Cogdellová (USA) 13, 2. Laetisha Scanlanová (Aus.) 9

o 3. miesto: 3. Natalie Ellen Rooneyová (N. Zéland) 13, 4. Kayle Browningová (USA) 11

kvalifikácia: 1. Scanlanová 73, 2. Arianna Perilliová (San Maríno) 72, 3. Cogdellová, 4. Browningová, 5. Teng Wej-jün (Čína) a 6. Rooneyová všetky po 71 ... 26. Zuzana REHÁK-ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 65

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná v 1. odseku a rozšírená vo výsledkovej časti.