Main Content

Strelectvo-SP: Acapulco Rehák-Štefečekovej nesadlo, v kvalifikácii skončila 26.

utorok, 3. marec 2015 00:05 | Autor: TASR

Acapulco 2. marca (TASR) - Slovenskej reprezentantke v športovej streľbe Zuzane Rehák-Štefečekovej nevyšili úvodné preteky Svetového pohára v trape žien. Na prológu série prestížneho podujatia v mexickom Acapulcu obsadila v kvalifikácii 26. miesto, keď zo 75 výstrelov rozprášila dovedna len 65 holubov. Víťazkou sa s nástrelom 73 stala Laetisha Scanlanová z Austrálie. Finále so šiestimi najlepšími bolo na programe od 23.30 SEČ.

Rehák-Štefečekovej, ktorá sa vlani stala celkovou víťazkou SP, sa nedarilo už na začiatku. Hoci úvodných päť výstrelov zvládla, z nasledujúcich dvadsiatich nemierila presne v troch prípadoch. V druhom slede netrafila prvého, štvrtého a ani šiesteho holuba v poradí a s nástrelom 43 sa jej pred poslednou treťou časťou kvalifikácie definitívne zavreli brány semifinále. Ani tretí sled jej nevyšiel podľa predstáv, minula opäť trikrát a s celkovým výkonom 65 trafených terčov obsadila 26. priečku.

výsledky - kvalifikácia trapu žien:

1. Laetisha Scanlanová (Aus.) 73, 2. Arianna Perilliová (San Maríno) 72, 3. Corey Cogdellová (USA), 4. Kayle Browningová (USA), 5. Teng Wej-jün (Čína) a 6. Natalie Ellen Rooneyová (N. Zéland) všetky po 71 ... 26. Zuzana REHÁK-ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 65