Main Content

LM: Ohlasy po osemfinálovom zápase Manchestru City s Barcelonou

streda, 25. február 2015 11:05 | Autor: TASR

LM: Ohlasy po osemfinálovom zápase Manchestru City s Barcelonou
LM: Ohlasy po osemfinálovom zápase Manchestru City s Barcelonou | zdroj: © TASR

Bratislava 25. februára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona opäť dobyli Etihad Stadium, v repríze minuloročného osemfinále Ligy majstrov zvíťazili v utorok nad anglickým majstrom Manchestrom City 2:1.

Pred rokom Katalánci vyhrali v Anglicku 2:0, teraz o ich triumfe rozhodol dvoma gólmi v prvom polčase uruguajský útočník Luis Suarez.

Výber trénera Luisa Enriqueho má tak do odvety 18. marca na Nou Campe všetky tromfy v rukách. V prvom polčase dominovali hostia, po zmene strán prebrali opraty domáci. V závere ešte penaltu nepremenil Lionel Messi, "Barca" tak mohla byť na tom oveľa lepšie.

Enrique po zápase vyjadril veľkú spokojnosť. "Od nášho tímu to bol veľmi dobrý výkon. Boli sme oveľa lepší ako súper. Môžeme byť spokojní. Vždy sa snažíme o víťazstvo a nejde nám ani tak o presný výsledok. Všetci hráči ma presvedčili výkonom a gratulujem im. Hráči, ktorí kopú penalty sa niekedy pomýlia, ale Messi bude mať stále dôveru," citoval trénera hostí portál uefa.com.

Postavou duelu sa stal Suarez, ofenzívny partner hviezdnych útočníkov Messiho a Neymara. Gólmi v 16. a 30. minúte dostal hostí do sedla. "Je to zaslúžený výsledok. Môžeme byť naň pyšní. Prvý polčas sme hrali fantasticky a mali sme množstvo šancí. Sme veľmi spokojní," citovala Uruguajčana agentúra Reuters.

"Citizens" síce v druhom dejstve zapli na vyššie obrátky a aktivitu korunovali gólom Sergia Agüera v 69. minúte, ale celkovo sklamali. Ich snahu vyrovnať navyše zastavilo zbytočné vylúčenie Gaela Clichyho. Čílsky lodivod domácich Manuel Pellegrini v pozápasovom hodnotení naznačil, že jeho tím podal nevyrovnaný výkon. "Hrali sme dva zápasy, jeden v prvom polčase, ďalší v druhom. Prvý polčas sme hrali zle, potom sme sa oveľa zlepšili. Prvý gól sme inkasovali po zbytočnej chybe. Keď už hráte v desiatich, je to veľmi ťažké. Ale zlikvidovaná penalta Hartom sa ešte môže ukázať ako mimoriadne dôležitý moment, lebo strata 1:3 by sa už len veľmi ťažko dobiehala. Po nej sú naše šance väčšie," povedal tréner domácich.