Main Content

Tenis-Australian: Mihalíková víťazkou juniorskej dvojhry v Melbourne

sobota, 31. január 2015 05:05 | Autor: TASR

Melbourne 31. januára (TASR) - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková sa stala víťazkou juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Vo finále si poradila so štrnástou nasadenou Britkou Katie Smithovou hladko v dvoch setoch 6:1, 6:4 a dosiahla životný úspech. Topoľčianska rodáčka sa stala prvou Slovenkou, ktorá získala v Melbourne singlový titul. V roku 1999 o prvenstvo neúspešne bojovala Katarína Bašternáková, ktorá prehrala s Francúzkou Virginie Razzanovou.

Mihalíková vybojovala pre slovenský tenis tretí juniorský titul na Australian Open. Filip Horanský s Čechom Jiřím Veselým vyhral juniorskú štvorhru v roku 2011. Rok predtým získali titul v debli Jana Čepelová so Chantal Škamlovou. Slovenskí juniori ukoristili v ére samostatnosti na podujatiach veľkej štvorky celkovo šesť titulov. Henrieta Nagyová v roku 1994 po boku bývalej svetovej jednotky Švajčiarky Martiny Hingisovej vyhrala štvorhru na Roland Garros. V roku 2006 sa v Paríži zo zisku cennej trofeje vo dvojhre tešil Martin Kližan, v septembri 2007 triumfovala v singli na US Open Kristína Kučová.

Mihalíková mala proti Smithovej vo finále raketový úvod, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:0. V druhom dejstve prehrávala 0:3, no potom získala päť gemov v rade a zápas už dotiahla do úspešného konca. V desiatom geme premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

juniorky - dvojhra - finále:

Tereza MIHALÍKOVÁ (SR) - Katie Swanová (V. Brit.) 6:1, 6:4

la