Main Content

Bryant po operácii ramena bude chýbať Lakers 9 mesiacov

štvrtok, 29. január 2015 12:05 | Autor: TASR

Bryant po operácii ramena bude chýbať Lakers 9 mesiacov
Bryant po operácii ramena bude chýbať Lakers 9 mesiacov | zdroj: © TASR

Los Angeles 29. januára (TASR) - Päťnásobný šampión basketbalovej NBA Kobe Bryant sa v stredu podrobil operácii zraneného ramena. Lídra Los Angeles Lakers čaká deväťmesačná rekonvalescia a sezóna sa tak pre neho predčasne skončila.

Tridsaťšesťročná hrajúca legenda si v nedeľňajšom zápase proti New Orleans natrhla rotátorovú manžetu v pravom ramene. Tretí najlepší strelec v histórii súťaže hrá za Lakers svoju 19. sezónu v profilige.

"Kobe nám teraz nejaký čas nepomôže. Určite sa k nám ale skôr či neskôr vráti," uviedol pre agentúru AP tréner losangeleského klubu Byron Scott. Bryant vyjadril presvedčenie, že zranenie nebude mať vplyv na jeho pokračovanie kariéry.

V aktuálnej sezóne nastúpil Bryant na 35 stretnutí, v ktorých dosiahol v priemere 22,3 bodu, 5,7 doskoku a 5,6 asistencie na zápas. Lakers však patrí s bilanciou 12 výhier, 34 prehier v tabuľke Západnej konferencie predposledné štrnáste miesto, čo znamená, že slávny klub bude takmer s určitosťou druhý rok za sebou chýbať v play-off.