Main Content

VIDEO: Chelsea do finále Ligového pohára, Costa stúpil Škrtelovi na nohu

streda, 28. január 2015 09:05 | Autor: TASR

VIDEO: Chelsea do finále Ligového pohára, Costa stúpil Škrtelovi na nohu
VIDEO: Chelsea do finále Ligového pohára, Costa stúpil Škrtelovi na nohu | zdroj: © TASR

Londýn 28. januára (TASR) - Futbalisti londýnskej Chelsea sa stali prvými finalistami anglického Ligového pohára (Capital One Cup).

V utorkovom odvetnom semifinálovom súboji zvíťazili doma nad FC Liverpool vďaka gólovej hlavičke srbského obrancu Branislava Ivanoviča z 94. minúty 1:0 po predĺžení a po remíze 1:1 v prvom zápase slávili postup (v súťaži neplatí pravidlo o vyššej hodnote gólov na ihrisku súpera, pozn. red.). Vo finále na Wembley narazí líder Premier League na úspešnejšieho z dvojice Tottenham - Sheffield United, v prvom stretnutí vyhrali favorizovaní "kohúti" 1:0.

O rozruch sa na Stamford Bridge staral domáci kanonier Diego Costa. Španielsky reprezentant verný svojej povahe celý zápas provokoval hostí, púšťal sa do šarvátok a dvakrát dokonca stúpil protihráčom na nohu. Najprv si vyšliapol na Emreho Cana a potom pri bežeckom súboji aj na kapitána slovenskej reprezentácie Martina Škrtela, ktorému stúpil na priehlavok a kopačku. Obe situácie rozhodca prehliadol a Costa dostal žltú kartu až po ťahanici so Stevenom Gerrardom.

Podľa trénera Liverpoolu Brendana Rodgersa vedel Costa veľmi dobre, čo robí a mal byť za to vylúčený. "Nepotreboval to robiť. Je pre mňa sklamaním, že taký kvalitný hráč sa takto správa. Nebol to pre neho dobrý zápas. Vie, ako stúpiť protihráčom na nohu tak, aby to rozhodcovia nevideli," citovala kouča "The Reds" agentúra Reuters.

Škrtel odohral na stopérskom poste celé stretnutie, v 116. minúte dostal žltú kartu.

Anglicko - Ligový pohár - odvetný zápas semifinále:

Chelsea Londýn - FC Liverpool 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0)
Gól: 94. Ivanovič, 40.659 divákov.
/M. Škrtel (Liverpool) odohral celý zápas, v 116. min dostal ŽK/
(prvý zápas 1:1, do finále postúpila Chelsea)