Main Content

SZU-lyžovanie-beh: Finále šprintu miešaných družstiev bez Slovákov (2)

pondelok, 26. január 2015 13:05 | Autor: TASR

SZU-lyžovanie-beh: Finále šprintu miešaných družstiev bez Slovákov (2)
SZU-lyžovanie-beh: Finále šprintu miešaných družstiev bez Slovákov (2) | zdroj: © TASR

Štrbské Pleso 26. januára (TASR) - Finále šprintu miešaných družstiev klasicky v behu na lyžiach na 27. SZU na Štrbskom Plese bude bez slovenskej účasti. Tím v zložení Barbora Klementová - Andrej Segeč dosiahli v prvom semifinále šiesty najlepší čas a postup im ušiel len o 0,43 s.

Na trať ako prvý vybehol Segeč a mladí Slováci figurovali pri prvej výmene na siedmej priečke. Najvýraznejší výsledok sa im podaril dosiahnuť po piatej výmene, keď práve Segeč mal vtedy druhý najrýchlejší čas. Na záverečnú časť vybehla Klementová, ktorá mierne stratila, a pri prechode cieľom im namerali celkový čas 20:30,82.

Druhé slovenské družstvo, ktoré tvorili Eva Segečová a Erik Urgela, sa v druhom semifinále výrazne vzdialilo od miestenky do finále, keď obsadilo až 10. miesto časom 21:26,65 min. Dvojica od úvodu neatakovala popredné priečky, ale držala sa približne v polovici štartového poľa. Súperi si držali najmä v druhej polovici pretekov výraznejší odstup, na ktorý slovenský tím už nedokázal v závere nič vymyslieť.

So suverénne najlepším časom (19:54,17) postúpil ruský tím v zložení Svetlana Nikolajevová a Anton Gafarov. Vo finále sa predstaví 10 najlepších tímov. Dvojnásobné zastúpenie budú mať Rusi, Česi a Kazaši, po jednom Fíni, Poliaci, Francúzi, Japonci.

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 3. odseku.