Main Content

Prezident KHL: Prítomnosť Slovana v súťaži uvítame!

nedeľa, 25. január 2015 16:05 | Autor: TASR

Prezident KHL: Prítomnosť Slovana v súťaži uvítame!
Prezident KHL: Prítomnosť Slovana v súťaži uvítame! | zdroj: © TASR

Soči 25. januára (TASR) - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) má záujem, aby v nej jediný slovenský účastník Slovan Bratislava pôsobil aj v budúcej sezóne. V nedeľu to pred Zápasom hviezd v Soči potvrdil v rozhovore pre ruskú tlačovú agentúru TASS prezident súťaže Dmitrij Černyšenko.

"Postoj vedenia KHL v súvislosti so Slovanom je veľmi jednoduchý. Máme predpisy, ktoré upravujú pravidlá na vstup klubov do súťaže. K dnešnému dňu sme však nedostali žiadne signály o tom, že by mal Slovan skončiť. Jeho prítomnosť v súťaži uvítame aj naďalej a osobne by som chcel, aby tento tím v súťaži hral," uviedol Černyšenko.

Prebehajúca sezóna je pre Slovan v poradí treťou v KHL. Prednedávnom však rakúske médiá informovali, že bratislavský klub prejavil spoločne s Medveščakom Záhreb veľký záujem o vstup do nadnárodnej EBEL. Konečné rozhodnutie o účasti oboch klubov v tejto súťaži by malo padnúť v apríli.

Práve Černyšenko po nástupe do funkcie prezidenta oznámil, že KHL prichádza s novou politikou jej ďalšieho vývoja. V súťaži by mali pôsobiť len ruské tímy s bohatou históriou a tradičné hokejové bašty z Európy. Na základe tohto rozhodnutia vedenie súťaže dávnejšie oznámilo, že od budúceho ročníka nepočíta s Medveščakom Záhreb.