Main Content

Ticho pred búrkou?

štvrtok, 22. január 2015 19:32 | Autor: Jakub Mihálik

Ticho pred búrkou?
Ticho pred búrkou? | zdroj: © TASR

Napriek tomu, že to vyzeralo na pomerne rušné prestupové obdobie, futbaloví giganti zatiaľ spia. Je to len ticho pred búrkou, ktorá nás v rámci veľkých transferov ešte len čaká?

Januárové prestupy sú vo veľkých kluboch populárne. Dokážu vynahradiť všetko to, čo ste počas letnej prípravy zanedbali. Plátajú zranenia, opravujú kymácajúce sa stoličky pod trénermi, doplňujú tímy, ktoré už v polovici sezóny ledva lapajú po dychu. Sú ideálne pre tých, ktorí „stratili“ hráčov kvôli Afrického poháru národov, pre tých, ktorí len jednoducho nechcú vypadnúť z prestupového rytmu, i pre tých, ktorí nechcú, ale musia. Nejeden veľký prestup, z historického hľadiska, sa uskutočnil práve v januári.

Tento rok je však, zatiaľ, iný. Ešte aj tých najnáruživejších „followerov“ zahraničného futbalového diania snáď viac musí baviť to, čo sa na prestupovom poli deje vo Fortuna lige. Veľkokluby z futbalovej Európy sú zrejme spokojní, hoci by nemali.

Taká Borussia Dortmund, hoci s kvalitným kádrom, by rozhodne mala hľadať nejakú iskru, ktorá rozhorí ich jarnú spanilú jazdu smerom nahor v tabuľke Bundesligy. Manchester United sľuboval veľké nákupy, veď v lete van Gaal nestihol zistiť, čo mu to vlastne chýba. No zatiaľ ani na Old Trafford nič nové. A naopak, hľadajú spôsob, ako sa zbaviť Falcaa. Spokojní nemôžu byť ani v Arsenale, keďže sú mimo pozícií pre Ligu majstrov, no nemyslím si, že Krystian Bielik je tou správnou odpoveďou. Liverpool je zatiaľ stratený, ako v ligovom priemere, tak aj na prestupovom poli. Posilňovať by, podľa skúseností z minulosti, malo AC Miláno, napriek svojej politike Strýka Držgroša, Neapol, ale aj taký Real, už len preto, že môže a robí to pravidelne.

Uplynulo už 22 dní, a tak nezabudni, čas sa kráti, mohol by zaspievať mierne upravenú verziu svojej pesničky, fanúšik futbalu, Meky Žbirka. Doterajšie prestupové ticho je však asi len predzvesťou nejakej búrkovej smršte, ktorá nastane v najbližších dňoch. Musíme si to priať, lebo, ak by sa neudiali výrazné prestupy, mnohé ligové súťaže by sa už  do konca sezóny zmenili len minimálne. A to nie je zábava.