Main Content

Nadala "päťseťák" so Smyczekom vyčerpal, na Selu ale bude fit

štvrtok, 22. január 2015 10:05 | Autor: TASR

Nadala "päťseťák" so Smyczekom vyčerpal, na Selu ale bude fit
Nadala "päťseťák" so Smyczekom vyčerpal, na Selu ale bude fit | zdroj: © TASR

Melbourne 22. januára (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa poriadne nadrel na postup do 3. kola Australian Open, no mimoriadny úbytok síl by ho pri priaznivom vývoji piatkového súboja s Izraelčanom Dudim Selom nemal limitovať. Informovala agentúra dpa.

Nadal v 2. kole na prekonanie amerického kvalifikanta Tima Smyczeka potreboval až päť setov. Na kurte strávili hráči 4:12 h. "Hrali extrémne vyčerpávajúci súboj, ale dúfam, že sa Rafael do ďalšieho zápasu dobre zregeneruje," uviedol športový lekár úvodného sezónneho grandslamu Ruiz Cotorro.

Štvrtý nasadený Španiel vo vysokých teplotách vypotil litre tekutín a takmer na kurte zvracal, cítil nevoľnosť a vyčerpanie. "V týchto podmienkach nejde o neobvyklý jav. Trápilo ho viacero vecí naraz - sťažoval si na bolesti žalúdka a závrate," uviedol Cotorro. "Rafa prestal piť iontové nápoje, pretože mu dráždili žalúdok a zavlažoval sa iba čistou vodou. Jeho organizmus sa musí rýchlo zregenerovať, ale naozaj neviem predpovedať, aká bude jeho reakcia na prípadný ďalší päťsetový zápas," dodal Cotorro.