Main Content

Cibulková suverénnne postúpila do 3. kola Australian Open

štvrtok, 22. január 2015 08:05 | Autor: TASR

Cibulková suverénnne postúpila do 3. kola Australian Open
Cibulková suverénnne postúpila do 3. kola Australian Open | zdroj: © TASR

Melbourne 22. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Vlaňajšia finalistka v 2. kole ako nasadená jedenástka deklasovala Bulharku Cvetanu Pironkovovú 6:2, 6:0 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 8:1. V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti Francúzke Alize Cornetovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 3:0.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Pironkovovou, keď v druhom geme prelomila podanie súperky a ujala sa vedenia 2:0. Bulharka síce následne kontrovala rebrejkom, no Cibulková jej vzápätí opäť zobrala servis a prvý set sa stal jej korisťou. Slovenská jednotka hrala aktívne, neustále tlačila Pironkovovú do defenzívy a na jej konto pribúdal jeden víťazný úder za druhým. V druhom dejstve zverenka trénera Mateja Liptáka úplne ovládla dvorec v Hisense aréne a Bulharke uštedrila "kanára".

Cibulková bola po skončení duelu spokojná. "Dnes si nemám čo vyčítať. Bol to náš najlepší zápas, čo sme spolu odohrali. Klobúk dolu pred Pironkovovou, ktorá veľmi dobre servovala, ja som však mala na všetko odpoveď. Hrala som aktívne, chodila som si po body, v dôležitých momentoch som si zachovala chladnú hlavu. V prvom sete tam boli gemy, v ktorých som prehrávala a súperka mala výhodu, no dokázala som ich zvrátiť. Nastúpila som uvoľnenejšia, ako v úvodnom kole proti Belgičanke Kirsten Flipkensovej a cítila som sa na kurte lepšie," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

Svetová desiatka bola rada, že to zvládla rýchlo. "Som rada že som to zvládla v takom krátkom čase, lebo na dvorci bolo veľmi teplo, 39 stupňov a pri dlhých výmenách som bola zadýchaná. Pokiaľ ide o moju najbližšiu súperku Cornetovú, pamätám si iba náš posledný vzájomný zápas vlani v Miami. Je to tenistka, ktorá sa snaží hrať roztočený bekhend. Dôležité je, aby som hrala svoju hru. Treba zachovať pokoj a šetriť energiu."

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (11-SR) - Cvetana Pironkovová (Bul.) 6:2, 6:0