Main Content

Hrdina Liverpoolu Škrtel: Na gól som čakal dlhý čas

nedeľa, 21. december 2014 21:05 | Autor: TASR

Hrdina Liverpoolu Škrtel: Na gól som čakal dlhý čas
Hrdina Liverpoolu Škrtel: Na gól som čakal dlhý čas | zdroj: © TASR

Liverpool 21. decembra (TASR) - Mužom nedeľňajšieho šlágra Premier League medzi FC Liverpool a Arsenalom Londýn sa stal slovenský futbalista v službách domácich Martin Škrtel.

Po hrozivom prišliapnutí hlavy kopačkou Oliviera Girouda, ktorý mu na zátylku spôsobil tržnú ranu, vybehol späť na trávnik a v 90.+7 minúte sa postaral o vyrovnávajúci gól na 2:2. Oslavu prvého ligového gólu v sezóne si užil aj napriek nepríjemnej bolesti.

Domáci úvodnou aktivitou prekvapili Londýnčanov. Miestami sa držanie lopty "The Reds" blížilo až k 90-tim percentám, no z kombinačného tlaku plynúce zakončenia Coutinha s Markovičom ku gólu neviedli. Nátlaková hra vyplynula z nového systému LFC, ktorý počíta s hrou na troch obrancov. "Vždy je to iné, keď hráte s tromi hráčmi vzadu. Myslím, že sme to zvládli. Škoda len, že nie s trojbodovým záverom. Som z toho sklamaný, pretože po dobrom výkone v pohári proti Bournemouth sme vstupovali do zápasu sebavedome," citoval portál BBC Škrtelove slová.

K nepríjemnému stretu, ktorý prerušil hru na takmer desať minút, prišlo v 51. minúte. Kopačka Francúza Girouda "pristála" priamo na Škrtelovej hlave. "Bolo to veľmi bolestivé, už to však vyzerá byť v poriadku. Zranenia patria k futbalu," skonštatoval kapitán slovenskej reprezentácie. Po hodine hry sa napriek bolesti vrátil do zápasu a napokon sa stal jeho hrdinom v očiach domácich fanúšikov. V 97. minúte ratoval bod po rohovom kope Adama Lallanu. "Adam mi to veľmi dobre nacentroval. Už predtým som minul hlavičku, ale teraz mi to vyšlo. Čakal som na gól veľmi dlhý čas," dodal 30-ročný stopér.

S výkonom svojich zverencov bol spokojný aj tréner Brendan Rodgers: "Predviedli sme vynikajúci výkon. Naše kombinácie a pohyb po trávniku boli skvelé. Po polčase by sme si zaslúžili vedenie, ale nebolo tomu tak. V prestávke sme si povedali, že budeme pokračovať v rovnakej hre. Nakoniec sme v závere dohrávali s desiatimi hráčmi, ktorí ukázali charakter. Som spokojný s výkonom tímu v uplynulých dueloch proti Manchestru United, Bournemouthu aj Arsenalu. Vraciame sa tam, kam patríme."