Main Content

Benitez: Hamšík je jediný, kto má v našom systéme slobodu pohybu

piatok, 12. december 2014 11:05 | Autor: TASR

Benitez: Hamšík je jediný, kto má v našom systéme slobodu pohybu
Benitez: Hamšík je jediný, kto má v našom systéme slobodu pohybu | zdroj: © TASR

Neapol 12. decembra (TASR) - Hoci si futbalisti SSC Neapol už v predstihu zabezpečili postup do vyraďovacích bojov v Európskej lige UEFA 2014/2015, k štvrtkovej derniére v základnej I-skupine pristúpili zodpovedne.

Bratislavský Slovan zdolali bez väčších problémov 3:0, pod čo sa gólom a prihrávkou podpísal aj slovenský reprezentant Marek Hamšík. Ten má v tíme špeciálne postavenie a od trénera Rafaela Beniteza aj cenné privilégium.

Neapol kontroloval priebeh duelu od úvodného výkopu. V 6. minúte otvoril skóre Mertens po efektnej prihrávke Hamšíka a o desať minút neskôr zariadil rozhodujúci náskok gólom na 2:0 práve slovenský tvorca hry. Slovan výkonom neoslnil ani na štadióne San Paolo a štvrťhodinu pred koncom ho tretím presným zásahom dorazil Zapata. "Začali sme aktívne, a to sa nám vyplatilo. Výsledok 3:0 je uspokojivý, v niektorých zápasoch sa však budeme musieť ešte viac tlačiť do brány súpera. Mohli sme pridať aj viac gólov," citoval oficiálny web SSC Benitezove slová.

Leví podiel na štvrtkovom triumfe mal Marek Hamšík. Gólom a prihrávkou rozhodol prvé vzájomné meranie síl na Pasienkoch (Neapol vyhral 2:0, pozn. red.) a rovnakou bilanciou ukončil duel aj tentoraz. Jeho dôležitosť v tíme podčiarkol aj Benitez. "Marek urobil to, čo sa od neho očakáva v rámci hry a nasadenia. Je významný hráčom nášho tímu. Veľakrát som s ním hovoril, analyzovali sme zápasy a on vie, že je jediným, ktorý má v našom hernom systéme úplnú slobodu pohybu. Som rád, že odvádza skvelú prácu a verím, že to tak bude aj naďalej," nešetril 54-ročný kouč slovami chvály.

Neapol splnil cieľ, ktorý si stanovil pred štartom hlavnej fázy. Z pozície lídra I-skupiny postúpil do šestnásťfinále, v ktorom majú jeho hráči veľké ambície. "Máme dobrý tím. Vieme, že teraz to už bude len náročnejšie, ale sme radi, že sme triumfovali v skupine. Získali sme potrebnú dôveru a do ďalšej fázy vstupujeme s odhodlaním," dodal Benitez.