Main Content

Hodnotenie hráčov po zápase SSC Neapol – ŠK Slovan Bratislava

piatok, 12. december 2014 09:09 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov po zápase SSC Neapol – ŠK Slovan Bratislava
Hodnotenie hráčov po zápase SSC Neapol – ŠK Slovan Bratislava | zdroj: © TASR

Futbalisti Slovana majú za sebou šiesty zápas skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorom opäť prehrali. Ako si v zápase počínali hráči belasých? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Dušan Perniš (5) – Prvá strela na bránu priniesla gól, ale ťažko mohol vôbec zasiahnuť pri hociktorom góle. Chytil čisté šancu Maggia a skvele vyrazil strelu Mertensa do protipohybu. Jeden z mála hráčov, ktorý nesklamal.

Erik Čikoš (3) – Mal lepšie dostúpiť Mertensa pred prvým gólom, lebo Belgičan taký luxusný priestor dokáže využiť, čo potvrdil. Občas sa zbytočne tlačil viac do stredu. Zaujal hlavne výpadom a strelou ľavačkou nad, čo bol jeden z mála pozitívnych momentov hostí v zápase.

Dávid Hudák (3) – Takmer ho ani nebolo na ihrisku vidieť, hoci bol najvyšším hráčom Slovana na ihrisku. Aj vďaka tomu vyhral zopár hlavičiek, asi raz zaujímavo rozohral, ale to je všetko.

Nicolas Gorosito (5,5) – Už od začiatku predvádzal dobré hlavičky a obranné zákroky. V čistej šanci zblokoval Zapatu, skvelým sklzom zastavil v nájazde Callejona a v nadstavenom čase odvrátil nebezpečný center Ghoulama, no a tým zrejme aj ďalší gól. Bol najlepším hráčom belasých na ihrisku.

Tomáš Jablonský (1) – Chyba pred prvým gólom, katastrofálne bránil Hamšíka pri druhom góle pri treťom ho preskočí Zapata, škoda ďalších rečí...

Kristián Kolčák (2) – Hamšík sa okolo neho otočil pri prvom góle, Hamšíka fauloval pred druhým gólom, no a bolo po zápase. Nebol z defenzívy najhorší, ale ani nevynikol.

Samuel Štefánik (2) – Vyslal prvú a jedinú strelu hostí na bránu, ale inak niet pri ňom čo hodnotiť, snáď iba to, že nezastavil prienik Zapatu pri čiare, čo bol základ tretieho gólu.

Igor Žofčák (2) – Asi dve dobré prihrávky a odišiel z ihriska v 62. minúte, že by aj zo Slovana?

Marko Milinkovič (2) – Jeho zbytočná strata lopty v strede ihriska mohla priniesť už v prvok polčase gól na 3:0. Potešil uňho iba skvelý pas na Kubíka v druhom polčase.

František Kubík (4) – Predviedol prvú ofenzívnu akciu Slovana v zápase, z ofenzívnych hráčov sa snažil najviac, lenže bolo to často až príliš individuálne.

Lester Peltier (2) – Jeden pekný prienik na začiatku druhého polčasu, neskôr sme ho videli už iba v nadstavenom čase, keď pre zranenie odišiel z trávnika skôr.

Filip Ďuriš, Juraj Halenár, Lukáš Gašparovič (bez známky) – Niet veľmi čo hodnotiť. No Ďuriš a Gašparovič si tento zápas určite zapamätajú, bola to ich premiéra v pohárovej Európe a rovno na takomto slávnom štadióne.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon