Main Content

V nominácii Bokroša aj Réway, Cehlárik či Černák

sobota, 6. december 2014 15:05 | Autor: TASR

V nominácii Bokroša aj Réway, Cehlárik či Černák
V nominácii Bokroša aj Réway, Cehlárik či Černák | zdroj: © TASR

Bratislava 6. decembra (TASR) - V nominácii trénera Ernesta Bokroša na záverečné sústredenie slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov pred juniorskými majstrovstvami sveta figuruje aj útočník Sparty Praha Martin Réway či dvojica Peter Cehlárik s Christiánom Jarošom zo švédskej Luley.

Vo výbere je šesť legionárov, okrem spomínaného tria aj Róbert Lantoši zo švédskeho Västerasu, Lukáš Dubeň z Chomutova a David Šoltés z tímu Prince George Cougars z kanadskej WHL.

Šancu dostal aj Radovan Bondra z tímu SR "18", na ďalší juniorský šampionát sa chystá 17-ročný obranca HC Košice Erik Černák. Hlavným cieľom slovenskej "dvadsiatky" na MS v Toronte a Montreale (26. decembra 2014 - 5. januára 2015) bude vyhnúť sa bojom o záchranu a postúpiť do štvrťfinále. Už vo štvrtok vypravili z Bratislavy do zámoria časť výstroja a ďalšie veci na zabezpečenie mužstva. Zraz nominovaných bude v nedeľu 7. decembra v Bratislave, kde hráči odtrénujú ešte 10 dní a potom odletia do zámoria.

"Cítiť, že čas majstrovstiev sa blíži a už máme plné hlavy toho, ako odstrániť posledné maličkosti, ktoré môžu v zápasoch rozhodovať. Teraz to bude veľa o komunikácii s hráčmi, rozoberaniu systému, sledovanie videoanalýz a poradách," povedal pre hockeyslovakia.sk tréner SR "20" Ernest Bokroš.

Niektorí hráči pre klubové povinnosti pricestujú do Bratislavy neskôr. V stredu sa pripojí k tímu David Šoltés, v piatok večer zase pricestuje z Prahy Martin Réway a duo Peter Cehlárik s Christiánom Jarošom v pondelok 14. decembra.

Slovenská reprezentácia do 20 rokov uzavrela tohtosezónne pôsobenie v Tipsport extralige, ktoré bolo z pohľadu získaných bodov jej piate najúspešnejšie v osemročnom projekte. Bokrošovi zverenci vybojovali v 20 stretnutiach v najvyššej súťaži sedem bodov za domáci triumf v riadnom hracom čase nad Banskou Bystricou a víťazstvá vo Zvolene a Košiciach po samostatných nájazdoch. Dovedna strelili 29 gólov, inkasovali ich 68. Mnohé zápasy sa skončili tesným rozdielom. "Odohrali sme dvadsať kvalitných zápasov, ktoré chlapcom v juniorskom veku pomohli v prechode do seniorského hokeja. Majstrovstvá sveta do 20 rokov je už mužská úroveň a preto je vždy dôležité odohrať čo najviac náročných duelov," uviedol Bokroš.

Najproduktívnejším hráčom HK Orange 20 bol útočník Matúš Sukeľ, ktorý v 20 zápasoch strelil päť gólov a pridal rovnaký počet asistencií. V bránke dostával šancu najmä Denis Godla, v deviatich stretnutiach sa objavil Dávid Okoličány. "Pre nás je veľkým pozitívom, že súperi nás nepodceňovali a len jeden raz sa stalo, že proti nám nastúpila brankárska dvojka niektorého extraligového tímu. Veľa zápasov sa skončilo tesným výsledkom a vyložene sme neprepadli. Cením si, že sme vyhrali napríklad v Košiciach, či zdolali Zvolen alebo Banskú Bystricu. Chlapcom to mimoriadne zdvihlo sebavedomie," dodal Bokroš.

Mladí Slováci sa predstavia v základnej A-skupine spoločne s rovesníkmi z Kanady, Fínska, USA a Nemecka. Svoje zápasy v skupine odohrajú v hale Bell Centre v Montreale.

 

Nominácia SR "20" na záverečné sústredenie pred MS do 20 rokov (zdroj: SZĽH):

Hráči: Patrik Bačik, Peter Galis, Denis Godla, Samuel Petráš (všetci HC Slovan Bratislava), Dominik Briestenský, Marco Hochcel, Matúš Holenda, Patrik Koyš (všetci Dukla Trenčín), Mislav Rosandič, Dominik Jendroľ (obaja HC'05 Banská Bystrica), Michal Kabáč, Matúš Sukeľ (obaja MHK 32 Liptovský Mikuláš), Lukáš Hrušík, Dominik Rehák (obaja MSHKM Žilina), Erik Černák, Branislav Pavúk (obaja HC Košice), Radovan Bondra (SR 18), Dávid Okoličány (HK Dukla Michalovce), Kristián Horvát (P.H.K. Prešov), Pavol Skalický (HK Spišská Nová Ves), Frederik Fekiač (HKM Zvolen), Martin Réway (HC Sparta Praha/ČR), Róbert Lantoši (VIK Västeras HK, Švéd.), Peter Cehlárik, Christián Jaroš (obaja Lulea HF, Švéd.), David Šoltés (Prince George Cougars, Kan.), Lukáš Dubeň (Piráti Chomutov/ČR)