Main Content

Kto vyhrá preťahovanie o hráčov? Anglicko, či Španielsko?

nedeľa, 28. november 2010 14:04 | Autor: Lukáš Vráblik

Kto vyhrá preťahovanie o hráčov? Anglicko, či Španielsko?
Kto vyhrá preťahovanie o hráčov? Anglicko, či Španielsko? | zdroj: SITA

Prednedávnom sme si zhrnuli niekoľko (nie všetky) špekulácie z Anglicka. Medzitým sa vyrojili ďalšie. Nasvedčujú tomu, že veľké presuny by mali byť v smere Španielsko – Britské ostrovy a opačne. Bohaté anglické kluby chcú kúpiť niekoľko hviezd španielskej ligy. Podarí sa im to?

Barcelončania neplánujú veľké nákupy. Aj tak sa špekuluje o príchode srbského stopéra Nemanju Vidiča z Manchestru United, útočníka Arsenalu Marouane Chamakha a argentínského reprezentanta Jonása Gutiérreza, ktorý hráva v drese Newcastlu. Práve jeho príchod je z tejto trojice najpravdepodobnejší, vzhľadom na financie.

Naopak, problémy môžu byť s udržaním ostrostrelca Davida Villu. Ten na Nou Camp prišiel iba v lete, ale veľmi sa mu darí. Je tak pravým opakom Zlatana Ibrahimoviča, hľadajúceho v súčasnosti pohodu v talianskom AC Miláno. O Villu by vraj mohla mať záujem londýnska Chelsea.

So získaním Vidiča to bude ale veľmi ťažké, lebo interes o oporu červených diablov má aj Real Madrid. Kráľovský veľkoklub z hlavného mesta, odveký rival Barcelony, okrem toho zvažuje podanie ponuky na ľavého obrancu Gaela Clichyho z Arsenalu Londýn. Chúťky na hráčov bieleho baletu si údajne robí aj Manchester City, rozhadzujúci „ropné“ milióny. Cieľom „Citizens“ má byť talentovaný nemecký stredopoliar Mesut Ozil a zakončovateľ Gonzalo Higuaín. Ako sa tréner José Mourinho vyjadril na tlačovej konferencii, najväčšou posilou Realu bude snáď už uzdravený Kaká.

Tréner Gregorio Manzano a vedenie Sevilly bude mať problém s udržaním dvoch útočníkov – Alvára Negreda (Fulham) a Luísa Fabiana (Manchester United). To isté platí o Atléticu Madrid. Diego Forlán, hviezda juhoafrických majstrovstiev sveta, je vábený do Goodison Parku do mužstva Davida Moyesa, Evertonu. Tento prestup je ale takmer nemožný, vzhľadom na prestupový rozpočet liverpoolského klubu.

Talentovaný gólman David De Gea, ktorý v poslednej čase ohuruje svojimi famóznymi výkonmi je v hľadáčiku Manchestru United. Oba kluby – Sevilla aj Atlético Madrid – ale v januárovom prestupovom termíne budú bojovať o služby brazílskeho obrancu Alexa, v súčasnosti pôsobiaceho v Chelsea Londýn.

Everton by chcel do tímu aj Evera Banegu z Valencie. Na Stamford Bridge (Chelsea) mieri portugalský bek Miguel. Obaja sú pod zmluvou vo Valencii a tréner Unai Emery bude bojovať o ich udržanie. Rovnako ťažkú úlohu budú mať v baskickom Atletic Bilbao. Na ich hviezdu, Fernanda Amorebietu, vraj už rozhadzuje siete aj Liverpool FC. Modeste M´Bami z Almeríe by mohol prestúpiť do Wiganu, Jonathan de Guzman z Mallorcy do Aston Villy. Nováčik z Herculesu bude mať plné ruky práce s udržaním dvojice David Trezeguet (Liverpool FC) a Piet Velthuizen (Arsenal).

Kto vyhrá preťahovanie o hráčov? Anglicko, či Španielsko?

Napíšte váš názor do diskusie...