Main Content

PRESTUPOVÉ ŠPEKULÁCIE - Anglická Premier League

pondelok, 22. november 2010 13:45 | Autor: Lukáš Vráblik

PRESTUPOVÉ ŠPEKULÁCIE - Anglická Premier League
PRESTUPOVÉ ŠPEKULÁCIE - Anglická Premier League | zdroj: SITA

Vodu bude už tradične, zrejme mútiť Manchester City. Manažér Citizens, Roberto Mancini, má vyhliadnutých niekoľko cieľov na hráčskom trhu. Prvým je vraj mladý, iba dvadsaťročný stredopoliar Sunderlandu, talentovaný Jordan Henderson.

So získaním tohto klenotu to ale nebudú mať ľahké – záujem má vraj aj odveký rival, Manchester United. V Manciniho notese je vraj vysoko aj dvojica z kráľovského Realu Madrid. Argentínsky útočník Gonzalo Higuaín a jeho krajan, krídelník Angel Di María.

Ako už bolo písané, zverenci Sira Alexa Fergusona, červení diabli sa zaujímajú o Jordana Hendersona. Slávny škótsky manažér si uvedomuje, že najmä niektorí stredopoliari sú už starší a o chvíľu sa na nich nebude môcť spoľahnúť. Za príklad stojí Ryan Giggs (tridsaťšesťročný) a Paul Scholes (tridsaťpäťročný). Káder bude treba skôr či neskôr omladiť. Nová krv by prísť mala. Najvážnejšími kandidátmi sú vraj dvaja talentovaní, mladí a potenciálni futbalisti. Jedným z nich je Marek Hamšík z Neapola. Hoci sa jeho trhová cena odhaduje na niečo nad dvadsať miliónov libier, majiteľ klubu z Apeninského polostrova, Aurelio De Laurentiis vraj žiadá viac. Reálnejšie teda vyzerá príchod Belgičana Stevena Defoura zo Standardu Lutych, ktorý by sa mal vraj zmestiť do pätnástich miliónov libier.

Veľké presuny sa očakávajú na Anfield Roade. FC Liverpool sa prekvapujúco nachádza v strede tabuľky, minulý týždeň dokonca prehral so Stoke City 2:0. Chuť si následne trochu napravil v sobotu proti West Hamu, ktorý zdolal 3:0 no stále to nie je ten Liverpool, na ktorý sme boli zvyknutí. Príchodom nových majiteľov ale vraj nastáva nová éra. A to sa týka aj transferového trhu. Manažér Roy Hodgson dostane dostatočné prostriedky a určite ich bude chcieť využiť. Cez leto sa mu veľmi nevydaril príchod Paula Koncheskyho z Fulhamu a pravdepodobne kúpi iného ľavého obrancu. Média a fanúšikovia špekulujú. Vraj to vyzerá na Chorváta Čaleho z tureckého Trabzonsporu alebo na Salcida z Fulhamu. Okrem toho by mohol „The Reds“ posilniť Niko Kranjčar z Tottenhamu a mladý útočník Lacina Traoré z Klužu (rumunská liga). Naopak, odísť by mohol Sotirios Kyrgiakos. O tohto gréckeho stopéra má interes turínsky Juventus.

„Kohúti“, teda Tottenham Hotspur majú tiež vyhliadnutých pár hráčov. Jedným z nich by mal byť iba dvadsaťdvaročný útočník Nolan Roux, Francúz, ktorý strieľa góly v tíme prekvapivého lídra Ligue 1 – Stade Brest. Spoluhráč Čechov Maria Ličku a Tomáša Mičolu je vraj za symbolickú cenu – okolo troch miliónov libier. V hľadáčiku Harryho Redknappa je i ďalší hráč z francúzskej ligy. Tým má byť vraj Alexandre Lacazette, devätnásťročný útočník Lyonu.

Ostatné kluby sú zatiaľ ticho. Fulham by si vedel predstaviť v tíme skúseného Gilberta Silvu. Kouč Stoke Tony Pulis orientuje svoju pozornosť na Ammara Jemala, tuniského obrancu z Young Boys Bern. Mužstvo z Ewood Parku, Blackburn, naopak bude mať veľké problémy s udržaním tínedžera, stopéra Phila Jonesa. Ostrohy vraj už brúsi londýnska Chelsea.
   
Pozadu neostáva ani druhá najvyššia súťaž. Možno najväčšiu rybu uloví Leicester City. Ten mimochodom trénuje slávny Švéd Sven-Goran Eriksson. Zaujímajú sa o brankára Bayernu Mníchov – Michaela Rensinga.

Zima bude teda na Britských ostrovoch rušná. Kto koho kúpi? Kto kam prestúpi? Kto sa vhodne posilní? Odpoveď sa dozvieme v januári.