Main Content

Basketbal: Slovenky v kvalifikácii ME 2015 proti Poľsku, Slovinsku a Luxembursku

nedeľa, 1. december 2013 14:05 | Autor: TASR

Mníchov 1. decembra (TASR) - Slovenské basketbalové reprezentantky čakajú v budúcoročnej kvalifikácii o postup na ME 2015 v A-skupine súboje s Poľskom, Slovinskom a Luxemburskom. V nedeľu o tom rozhodol žreb v Mníchove.

V 2. kvalifikačnom kole bude o 11 miesteniek na záverečný šampionát bojovať 22 tímov v šiestich skupinách. O postupujúcich sa rozhodne v júni 2014, pričom družstvá budú hrať systémom každý s každým doma - vonku. Šesť víťazov skupín a päť najlepších tímov na druhom mieste si zabezpečí účasť na ME. Istú miestenku majú ako usporiadateľské krajiny reprezentantky Maďarska a Rumunska, ďalej Grécka, Španielska, Francúzska, Turecka, Srbska, Bieloruska a Česka.

Nedeľňajší žreb rozhodol aj o zložení skupín mládežníckych európskych šampionátov. Slovenské reprezentantky do 20 rokov sa na ME v Taliansku (3.-13. júla) stretnú v C-skupine so Srbskom, Švédskom a Ukrajinou. Na vrcholnom európskom podujatí sa zúčastní aj dievčenský výber do 16 rokov (31. júla - 10. augusta v Maďarsku). V D-skupine ich čakajú súboje s Lotyšskom, Belgickom a Francúzskom. Ďalšie mládežnícke kategórie sa na budúcoročných kontinentálnych šampionátoch nezúčastnia, keďže Slovenská basketbalová asociácia (SBA) sa ich rozhodla neprihlásiť.

Kvalifikácia žien o postup na ME 2015 (jún 2014):

A-skupiny: SLOVENSKO, Poľsko, Slovinsko, Luxembursko

ME žien do 20 rokov:

C-skupiny: SLOVENSKO, Srbsko, Švédsko, Ukrajina

ME dievčat do 16 rokov:

D-skupina: SLOVENSKO, Lotyšsko, Belgicko a Francúzsko