Main Content

Analýzy 1. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program

sobota, 14. august 2010 10:35 | Autor: Pavol Drábek

Analýzy 1. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program
Analýzy 1. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Portál sport7.sk prichádza s horúcou novinkou, ktorú ocenia všetci stávkari a fanúšikovia najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - Premier League. Počnúc týmto článkom vám totiž budeme na našej stránke prinášať veľmi kvalitné analýzy ku všetkým kolám tejto ligy.

Okrem toho sa môžte tešiť aj na analýzy z iných populárnych líg, s ktorými začneme v najbližších týždňoch. Boli by sme radi, keby ste ohodnotili kvalitu našich analýz vždy komentárom v diskusií pod článkom. Taktiež napíšte do diskusie vaše tipy.

Tottenham - Manchester City, sobota 13:45

Prvý zápas nového ročníka Barclays Premier League sľubuje hneď na úvod lahôdku v podaní z minulej sezóny štvrtého Tottenhamu a  piateho Manchestru City. Zároveň sú všetci v očakávaní, ako na tom bude Manchester City, ktorý na príchody nových hráčov minul počas leta neuveriteľných 80 miliónov libier! Umiestnenie tímu zaručujúce kvalifikovanie sa do Ligy majstrov, sa berie od tímu Roberta Manciniho ako samozrejmosť. Tottenham bude azda jeden z najväčších konkurentov Citizensv boji o miestenku medzi najlepšie tímy z Európy. Čo sa týka štartu do novej sezóny, je ťažko povedať, ktorý z tímov je na tom lepšie z pohľadu výsledkov v príprave. Taktiež počas celej sezóny bude záležať na daných okolnostiach, forme a ako budú tímy šliapať. Fanúšikovia Tottenhamu veria, že hviezdy Manchestru City budú potrebovať viac času na zohratie sa, ale my nie sme zástancami tejto teórie. Čo môže znepokojovať Roberta Manciniho je fakt, že forma Tottenhamu v minulej sezóne pred domácim publikom bola obdivuhodná. Z 19 domácich predstavení prehrali iba v troch! Jedno zo 14 víťazstiev, ktoré zaznamenali, bolo aj víťazstvo nad City 3:0. V súčasnej situácii by však bol podobný výsledok veľkým prekvapením. Dominancia Spurs sa tentoraz neočakáva, diváci by však nemali byť ukrátení o góly. Oba tímy si v minulej sezóne v útočnej fáze počínali dobre, Spurs mali na White Hart Lane dvojgólový priemer na zápas. Citizens majú útočné poňatie hry a zverencom manažéra Harryho Redknappa by sa mohli v dvoch góloch na ich trávniku vyrovnať. Trúfame si predpovedať remízu 2:2 na tento zápas za menší vklad.

Náš tip:X - remíza (kurz 3,30 na bet365.com)
 

  

Aston Villa - West Ham, sobota 16:00

Aston Villa začína novú éru na domácom trávniku, už bez Martina O´Neilla, v zápase s West Hamom, ktorý sa pod vedením Avrama Granta cíti plný odhodlania. Kým Villania ani nemali čas spamätať sa z náhleho odchodu ich manažéra O´Neilla, kladivári si už stihli osvojiť štýl hry Granta, ktorý vystriedal na lavičke Taliana Gianfranca Zolu. Ani pod vedením bývalého manažéra sa Aston Ville na domácom trávniku v minulej sezóne nie príliš darilo. V tabuľke domácich zápasov skončili až na 12.mieste, pričom z 19 zápasov vo Villa Parku až v 11 neboli schopní pripísať si 3 body, zahrňujúc bezgólovú remízu s West Hamom. Grant uplatňuje svoje herné poňatie so spoľahlivou defenzívou - ešte z čias Chelsea a Portsmouth, kde predtým pôsobil a nebude preto ľahké West Ham poraziť.Villania budú navyše na poslednú chvíľu oslabení o dvojicu zadákov James Collins a Carlos Cuellar. Kladivári by si mohli z tohto duelu odniesť všetky tri body.

Náš tip:2 - víťazstvo West Hamu (kurz 4,20 na bet365.com)
 
 

  

Blackburn - Everton, sobota 16:00

Štatistiky Rovers v domácom prostredí Ewood Parku z minulej sezóny sú výborné. Pred vlastným publikom si pripísali na konto až 36 bodov, pričom bez jediného bodu odchádzali iba v troch prípadoch. Jednu z týchto prehier má na svedomí práve Everton, ktorý zvíťazil zásluhou gólu Tima Cahilla v 90.minúte. Toffees, ako sú prezývaní hráči Evertonu, minulú sezónu nezačali práve najlepšie, keď utrpeli debakel 6:1 na domácej pôde s Arsenalom. Tentokrát je však situácia omnoho lepšia a ohlasy z Goodison Parku su veľmi pozitívne. Manažér David Moyes si môže vyberať z kompletného kádra, tím nebude zaťažený účasťou v európskych pohároch a práve na týchto faktoch chce postaviť základy úspechu v nadchádzajúcej sezóne. Na trávniku Rovers to nebude práve najľahšia úloha, ale pohľad na tím Evertonu dáva šancu odviesť si z Blackburnu plný počet bodov. Hráči Toffees budú mať podľa nášho predpokladu o jeden gól navrch.

Náš tip:2 - víťazstvo Evertonu (kurz 2,40 na bet365.com)
 
 

  

Bolton - Fulham, sobota 16:00

Priaznivci Boltonu sú v očakávaní, aký kurz sa podarí nabrať novému manažérovi Wanderers. Sam Allardyce po návrate na Reebok Stadium v otváracom zápase sezóny 2007-2008 dokázal poraziť Newcastle. Steve Bruce zopakoval úspešný vstup do minulej sezóny v zápase proti Sunderlandu.
Fulham, vedený Markom Hughesom sa bude pokúšať odvrátiť šancu na hetrik nového manažéra Boltonu Owena Coyla. Fulham sa však najskôr musí vyrovnať so svojimi problémami z minulej sezóny. Po troch ročníkoch pod vedením Roya Hodgsona prebral žezlo Mark Hughes. Fulham v uplynulej sezóne skončil v tabuľke vonkajších zápasov až na 15.priečke, keď si z 19 výletov na ihriská súperov iba jedenkrát priviezli plný počet bodov. V Boltone remizovali 0:0. Je to dosť zlá vizitka pre tím, ktorý hral vo finále Europa League. Hlavnou úlohou Hughesa bude zlepšiť výkony svojich zverencov na ihriskách súperov. Bude to pre Fulham ťažký vstup do sezóny, pretože od Boltonu sa v tomto ročníku očakáva nie iba prežiť, ale seriózne pomýšľajú na stred tabuľky. Je to ťažký duel, ktorý sa pravdepodobne skončí deľbou bodov.

Náš tip:X - remíza(kurz 3,30 na bet365.com)
 

  

Chelsea - West Bromwich, sobota 18:30

Posledný držiteľ trofeje za víťazstvo v Premier League FC Chelsea, začne cestu za obhajobou titulu na domácom trávniku po štyroch po sebe idúcich prehrách, vrátane prehry v Community Shield 3:1 s najväčším konkurentom Manchestrom United. Okrem toho utrpela Chelsea prehry aj v uplynulých 3 prípravných zápasoch. V zápase proti nováčikovi by si však mali napraviť sebavedomie a rozbehnúť sa tak za lepšími výsledkami. Hráči Chelsea vyzerali v zápase s United príliš pomalý, až na pár výnimiek, akoby sa reprezentanti ešte nespamätali z uplynulých MS.
 
Zverenci Roberta Di Mattea The Baggies, by mohli na Stamford Bridge využiť situáciu, že hráči Chelsea nie sú na tom práve psychicky najlepšie. Di Matteo pritom stánok Stamford Bridge dôverne pozná, ako hráč tu strávil 6 sezón. Chelsea je jasným favoritom zápasu, o čom hovoria aj kurzy vypísané stávkovými kanceláriami, bodovanie West Brom by bolo obrovským prekvapením hneď na úvod sezóny. Chelsea v ostatných sezónach hrala úvodné zápasy s Hullom/2:1, Portsmouth/4:0, Birmingaham/3:2, preto by mohla byť zaujímavá stávka s dvojgólovým handicapom.

Náš tip:1 - víťazstvo Chelsea (kurz 1,16 na bet365.com)
 

  

Sunderland - Birmingham, sobota 16:00

V tomto zápase sa stretnú dva tímy, ktoré sa v minulej sezóne umiestnili v bezpečnom strede tabuľky. V kádri Black Cats sa udialo viacero zmien, odišlo viacero hráčov, na čele s útočníkom Kenwynom Jonesom. Do kádra pribudol naopak na dlhodobé hosťovanie Danny Welbeck z Manchestru United ako náhrada za Darrena Benta, ktorý strelil počas minulého ročníka Premier League až 24 gólov. V Birminghame veľa očakávajú od Bena Fostera, ktorý prišiel za 6 miliónov libier z Manchestru United.
Duel týchto súperov vyznieva na papieri dosť rovnomerne, ani od jedného sa však neočakáva veľký počet strelených gólov. Otáznik visí nad základnou zostavou domáceho tímu a Birmingham je dosť ďaleko od formy z minulej sezóny. Zaujímavá je preto stávka na počet gólov pod 1,5.

Náš tip:padne menej ako 2,5 gólu (kurz 1,66 na bet365.com)
 

  

Wigan - Blackpool, sobota 16:00

Podľa stávkovej spoločnosti William Hill má práve Blakpool najmenšiu šancu na víťazstvo tohto ročníka Premier League pred úvodným výkopom. Ian Holloway počas tohto týždňa doplnil káder až o päticu nových hráčov a bude skutočne fascinujúce sledovať, ako si nováčik bude počínať medzi ostrieľanými súpermi v dlhodobej súťaži.Wigan bude na úvod priateľným súperom,  keď v minulej sezóne si Wigan prísal niekoľko zaujímavých výsledkov. Odnášali si osemgólovú nádielku zo Stamford Bridge, ale dokázali poraziť Arsenal v pomere 3:2.Roberto Martinez, kormidelník Wiganu, urobil v kádri pozítivne zmeny, ktoré sa prejavili aj v príprave, napríklad zdolaním Dunde United 3:1. Nie je absolútne ľahké vybrať v tomto zápase víťaza, ale tromfom hostí by mohol byť Brett Ormerod, ktorý má čuch na góly a dokáže rozhodovať podobné zápasy. V auguste 2001 sa mu vo Wigane podarilo streliť 3 góly a formu do sezóny si prináša aj z prípravných zápasov. Čakáme, že viac ako defenzíva sa bude činiť ofenzíva a Ormerod by mohol byť jedným z úspešných strelcov.

Náš tip: viac ako 2,5 gólu (kurz 1,85 na bet365.com)
 

  

Wolves - Stoke City, sobota 16:00

Nasledovná dvojica si v sezóne 2009/2010 dvakrát delila body za remízy. Hostia však v tomto prípade môžu pomýšľať aj na víťazstvo, keďže svoje rady posilnili Kenwyneom Jonesom za rekordných 8 miliónov libier. Poters útočníka kalibru ako je Jones nesmierne potrebovali.

Jeho silnou stránkou je hlavne fyzická zdatnosť a umenie zakončovať, keď šance na góly mu budú pripravovať hlavne Liam Lawrence a Tuncay Mick McCarthy. Stoke sa v druhej polovici sezóny 09/10 zmenou taktiky a zásluhou útočného tandemu Kevin Doyle Steven Fletcher prebojovali na konečnú 11.priečku a chcú pokračovať v zlepšených výkonoch aj naďalej.

Wolverhampton po Portsmouthe prehral na domácom trávniku v minulej sezóne najviac zápasov zo všetkých účastníkov Premier League -  až 8, a okrem príchodu Jonesa, aj to by malo zdvojnásobiť šance na víťazstvo Stoke.

Náš tip:2 - víťazstvo Stoke (kurz 3,10 na bet365.com)
 
 

  

Liverpool - Arsenal, nedeľa 17:00

Obe strany si do novej sezóny dávajú najvyššie ciele a nedeľňajší súboj na Anfield Road nebude z hľadiska dlhodobej súťaže rozhodujúci, ale napovie o súčasnej forme rivalov. Víťazstvom v tomto súboji by si jeden z tímov zvýšil sebavedomie, avšak ani jeden z tímov nechce začať sezónu prehrou, čím by sa dostal za chrbát konkurenta v boji o najvyššie priečky. Pred mesiacom vyzerali veci v Liverpoole viac ako zle, ale zotrvaním Fernanda Torresa a Stevena Gerrarda v kádri The Reds vstúpia  hráči do otváracieho súboja s optimizmom. Sebavedomie zvyšuje aj príchod reprezentanta Joea Colea z majstrovskej Chelsea. Fanúšikovia domácich sú v očakávaní lepších výsledkov, ako tomu bolo v posledných mesiacoch. Proti kanonierom to však bude nesmierne ťažké. Do tímu Gunners pribudli obranca Laurent Koscielny a útočník Maroune Chamakh, zostáva Cesc Fabregas a Robin van Persie je už fit. Do zápasu tak prídu s odhodlaním neprehrať. Pre Liverpool bola sezóna 09/10 sklamaním, ale v domácom prostredí sa im iba dvakrát nepodarilo skórovať. Arsenal v posledných 8 zápasoch u súperov vždy napol sieť za brankárom domácich. Aj v príprave potvrdili prezývku kanonierov a nadelili súperom v 6 zápasoch až 21 gólov! V poslednom zápase si však defenzíva zrejme vybrala deň voľna, keď Arsenal triumfoval nad Legiou Varšava v gólovej prestrelke 6:5. Ďalším zaujímavým faktom je, že Arsenal vyhral z posledných 9 otváracích duelov až 8, zostávajúci skončil remízou.

Liverpoolu sa v príprave až tak strelecky nedarilo, až v 3 zápasoch nerozvlnil sieť a skórovali iba v dueloch Európskej ligy proti Rabotnički, faktom však je, že vo väčšine zápasov nehrala dvojica Gerrard Torres. Gerrard sa ukazuje v streleckej forme, keď sa z jedného gólu tešil proti Rabotnički a dvakrát vsietil aj za Albión počas týždňa v príprave.

Prekvapiť môže aj Torres, ktorý si zrejme už dobil batérie a môže tak vyvrátiť zlú formu z MS. Od oboch tímov očakávame minimálne po jednom presnom zásahu. Či už na jednej strane od spomínanej dvojice Gerrard Torres, alebo na strane Arsenalu od Nasriho, ktorý má famóznu formu z prípravy/strelil 5 gólov, či dvojica Arshavin Fabregas, ktorým sa zvykne na Anfield Road dariť. V ponuke stávkových kancelárií majú najväčšiu šancu skórovať práve spomínaní hráči.

Náš tip:X - remíza (kurz 3,25 na bet365.com)
 

 

Manchester United - Newcastle, pondelok 20:00

Analýzu doplníme v nedeľu večer

Náš tip:doplníme (kurz X na bet365.com)