Main Content

Novinky z Premier League (5.): Súhrn zaujímavosti prvej polovice týždňa

štvrtok, 29. júl 2010 15:27 | Autor: Pavol Drábek

Novinky z Premier League (5.): Súhrn zaujímavosti prvej polovice týždňa
Novinky z Premier League (5.): Súhrn zaujímavosti prvej polovice týždňa | zdroj: SITA

Začiatok novej sezóny najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete sa nezadržateľne blíži! Tímy Premier League nezaháľajú! Opäť vám prinášame čerstvé správy, ktoré sa dozviete len na sport7.sk!

Paul Scholes: “Titul chceme späť!“

Bývalý reprezentant Albiónu a jeden z najskúsenejších hráčov v kádri tímu Sira Alexa Fergusona 35-ročný Paul Scholes cíti, že jeho kariéra sa blíži ku koncu. V jednom z interview pre britské médiá uviedol: „Žiaľ, nie som už schopný hrať 2-3 zápasy počas týždňa. Sezóna je veľmi náročná, 38 zápasov v Premier League, domáce pohárové predstavenia a Liga majstrov, to je ťažko zvládnuteľné aj pre mladších hráčov. Som pripravený pomôcť koľko sa len bude dať, ale cítim, že regenerácia v mojom prípade trvá už oveľa dlhšie.“ Ďalší hráči jeho vekovej generácie Ryan Giggs a Gary Neville pre zranenia neodcestovali na turné Manchestru United po Amerike a liečia sa v tréningovom centre na Old Trafford. „Pri 100% zdravotnom stave hráčov môžeme pomýšľať opäť na zisk trofejí. Čakáme na návrat Ria Ferdinanda a ďalších skúsených opôr, bez ktorých to nejde.“

Javier Hernandez sa konkurencie nebojí!


22-ročný Mexičan prišiel do Manchestru United z Chivas Guadalajara. Zabojovať o miesto v zostave červených diablov je pre neho výzvou. Kvalita v útoku je nespochybniteľná. Mená ako Wayne Rooney, Dimitar Berbatov a Michael Owen, či mladíci Danny Welbeck, Federico Macheda, Mame Biram Diouf su dostatočnou výzvou. „Už v Chivas som musel tvrdo bojovať o miesto, nič som nemal nikdy isté. V Manchestri sú hráči svetovej triedy. V kolektíve sa cítim výborne, nemal som problém zapadnúť. Je to ako sen. Pamätám sa, ako som zvykol hrať playstation s tímom Manchestru a teraz som s týmito hráčmi v jednej kabíne. Sen sa stal skutočnosťou.“

West Ham Parkera nikam nepustí!

Kladivári odkázali všetkým záujemcom o služby záložníka Scotta Parkera, že ho nikam a za žiadnu cenu nepustia! 29-ročný anglický reprezentant má neustále ponuky od konkurenčných tímov - Tottenham, či Aston Villa.

Sol Campbell do Newcastlu!

35-ročný veterán po návrate do dresu Arsenalu Londýn na konci minulej sezóny mal dostatok ponúk. Z trojice záujemcov o jeho služby - Sunderland, Celtic a Newcastle United sa nakoniec rozhodol pre Newcastle. "V tomto štádiu mojej kariéry som si už ani nevedel predstaviť lepší prestup. Som maximálne spokojný. Newcastle je klub s tradíciou, skvelým zázemím a má vynikajúcich fanúšikov. Nechcem sklamať dôveru ľudí, ktorý ma sem dotiahli. Vydám zo seba maximum!" Manažér Hughton verí, že Sol bude oporou defenzívy a teší sa na spoluprácu s ním.

Arsenal na začiatku s otáznikmi! Nicklas Bendtner zmešká úvod sezóny!


Útočník Arsenalu určite nenastúpi na úvodný zápas sezóny v domácom prostredí proti FC Liverpool, ktorý je na programe 15.augusta.

Otáznik visí aj nad dvojicou hráčov Cesc Fabregas a Robin van Persie. Ich návrat do plného zaťaženia sa odhaduje na 10 dní pred prvým zápasom Premier League. „Rozhodneme sa až na poslednú chvíľu, bolo by zbytočné riskovať ďalšie zranenia, pretože nás čaká náročná sezóna. Taktiež je neistý štart dvojice Denilson - Diaby.“

Arsen Wenger je veľmi šťastný, že v kádri zostáva Fabregas, ktorý má byť vodcom tímu a práve na jeho výkonoch chce budovať úspechy v nasledujúcej sezóne.

Shay Given je pripravený na návrat!

34-ročný brankár Manchestru City je opäť v plnej tréningovej záťaži a pripravený pobiť sa o post brankárskej jednotky Citizens!  Nastúpil už do druhého polčasu v prípravnom zápase proti Club America / 1:1. Loptu zo siete však vyťahoval už po dvoch minútach.

Djemba-Djemba do West Bromwich?

Momentálne hráč dánskeho BK Odense, ktorý už pôsobil v anglických kluboch Manchester United a Aston Villa by si mohol obliecť tretí dres klubu Premier League. "Hráč prišiel do Anglicka, je to teraz na dohode klubov. Nebudeme nič na silu tlačiť."

David Beckham čoskoro prezradí, kde ukončí svoju kariéru!

Horúcim záujemcom o jeho služby je West Ham United. Beckham sa narodil vo východnej časti Londýna. Stále sa však zotavuje zo zranenia achilovky, ktoré ho vyradili aj z uplynulých MS. Svoj návrat do Európy plánuje v januári 2011 a jeho snom je hrať na olympiáde 2012, ktorá sa uskutoční práve v Londýne!

"David sa vyjadril, že svoje rozhodnutie nám čoskoro oznámi. V tomto okamihu má rozrobených viacero vecí," povedal David Gold, majiteľ West Hamu.

Mark Hughes novým manažérom Fulhamu!


Ani Martin Jol, ani Sven-Goran Eriksson, ani Ottmar Hitzfeld si napokon nesadnú na lavičku FC Fulham. Bude to nakoniec Mark Hughes, ktorý sa dohodol s londýnskym klubom na 3-ročnom kontrakte, pričom za sezónu zarobí 2 milióny libier! Bývalý manažér Manchestru City, Blackburnu, či reprezentácie Walesu sa opäť vracia do Premier League! Prvý zápas budú hrať jeho zverenci v sobotu v príprave proti Portsmouth.

Marek Čech v príprave nehrá!


Slovák v službách West Bromwich Albion neodohral ešte ani jedinú minútu v štyroch prípravných zápasoch.

Kluby Premier League v príprave:

Club America - Manchester City 1:1 / Adebayor 11m
MLS All-Stars Manchester United 2:5 / Federico Macheda (2), Darron Gibson, Tom Cleverley, Chicharito
AEK Atény – Blackburn 2:1
Milton Keynes - West Ham 0:2 / Julien Faubert, Carlton Cole
Oldham - Bolton 3:0
Bournemouth - Portsmouth 0:1
Malmo FF - Fulham 0:0
SC Neusiedl - Arsenal 0:4 / Walcott, Emmanuel-Thomas, Chamakh 11m, Vela
Crewe - Blackpool 1:0
Doncaster - West Bromwich 1:0
Walsall - Aston Villa 1:2 / Andreas Weimann (2)