Main Content

Novinky z anglickej Premier League (2.): Súhrn top správ posledných dní

štvrtok, 22. júl 2010 13:04 | Autor: Pavol Drábek

Novinky z anglickej Premier League (2.): Súhrn top správ posledných dní
Novinky z anglickej Premier League (2.): Súhrn top správ posledných dní | zdroj: SITA

V dnešnom článku nájdete súhrn najdôležitejších a najzaujímavejších noviniek z najpopulárnejšiej futbalovej súťaže na svete - anglickej Premier League. Prajeme príjemne čítanie.

Gerrard je nadšený z plánov nového trénera The Reds

Steven Gerrard je nadšený plánmi nového trénera The Reds - Roya Hodgsona. S ikonou FC Liverpool sa spájalo niekoľko prestupových možností. Steven však potvrdil, že svoju budúcnosť naďalej vidí na Anfield Road! Veľmi sa potešil príchodu reprezentačného kolegu Joea Colea z konkurenčnej FC Chelsea. Dôležité pre Liverpool bude udržať aj španielskeho kanoniera Fernanda Torresa.

Liverpool v 3. predkole Ligy majstrov bez viacerých opôr

FC Liverpool nastúpi v 3.predkole Európskej ligy pravdepodobne bez opôr ako Steven Gerrard, Javier Mascherano, Pepe Reina, Dirk Kuyt, Ryan Babel, Daniel Agger, Glen Johnson, Jamie Carragher a tiež Fernando Torres. Hodgsonov lekársky tím totiž varoval, že títo hráči sú po ťažkej sezóne unavení a ich skoré využitie by mohlo vyústiť v zranenia.

Petr Čech nestihne úvod sezóny

Český bránkar tímu FC Chelsea Petr Čech nestihne začiatok sezóny. Kvôli zraneniu vynechá 3-4 kolá. Ide o zranenie z predchádzajúcej sezóny, ktoré utrpel v zápase Ligy majstrov s Interom Miláno. Carlo Ancelotti pošle v prvých kolách do brány jedného z dvojice Hilario - Ross Turnbull.

Deco chce opustiť Chelsea

Portugalčan s brazílskymi koreňmi Deco, je na odchode do Brazílie. Ako sa sám vyjadril: "Je to už 13 rokov, čo som odišiel z Brazílie. Teraz sa chcem vrátiť späť a hrať v krajine, ktorú milujem. Chcem získať brazílsky titul majstra! Do Brazílie sa chcem vrátiť hlavne z osobných dôvodov. Mám však s Chelsea platný kontrakt. Musíme to vyriešiť behom týždňa."

Hráči Manchesteru United si užívajú USA

Manchester United je na turné v USA, kde si okrem tréningovej driny sprestruje program aj kultúrnym vyžitím sa. Hráči navštívili múzeum vo Philadelhii, odfotili sa na schodoch preslávených z filmu Rocky, prezreli si tamojší park...

A na záver horúca správa: Manchester City ponúkol Interu Miláno 23 miliónov libier za Maria Balotelliho!

Futbalové kluby Premier League sa poctivo pripravujú na nový ročník. Uplynulé dni  sa hrali tieto prípravné zápasy:

Preston North End vs Blackburn 3:0
Walsall vs Wolverhampton 0:4
Oldham vs Wigan 1:1
Accrington vs Blackpool 1:2
Crewe vs West Bromwich 0:1
Peterborough vs Aston Villa 2:3