Main Content

Rafael Nadal a Roland Garros 2024: Toto fanúšikov možno prekvapí

streda, 24. apríl 2024 19:17 | Autor: TASR

Rafael Nadal
Rafael Nadal | zdroj: TASR

Rafael Nadal bude štartovať na grandslamovom turnaji Roland Garros iba vtedy, ak sa bude cítiť konkurencieschopný.

Španielsky tenista to vyhlásil v stredu, TASR prebrala správu z agentúry AFP. "Ak by som mal ísť do Paríža dnes, tak nebudem hrať," povedal novinárom na turnaji Madrid Open. "Zahrám si Roland Garros, len ak sa budem cítiť konkurencieschopný. Ak môžem hrať, hrám. Ak nemôžem hrať, tak nebudem," dodal.

Štrnásťnásobný turnajový šampión zároveň sľúbil, že bude pokračovať v boji o šancu zahrať si na svojom najobľúbenejšom turnaji. "Neviem, čo sa stane v nasledujúcich troch týždňoch. Budem naďalej bojovať a robiť veci, o ktorých si myslím, že musím, aby som sa mohol hrať v Paríži. A ak to vyjde budem rád, ak nie, tak nie."

Nadal sa vrátil k tenisu v januári na turnaji v Brisbane po tom, čo takmer celý rok strávil rehabilitáciou zraneného bedrového kĺbu. Jeho návrat mal však krátke trvanie, pretože v Austrálii utrpel svalové zranenie a v tejto sezóne zatiaľ nastúpil len na päť zápasov.

Antukovú sezónu odštartoval minulý týždeň v Barcelone, kde prehral v 2. kole. Vo štvrtok vo svojom úvodnom zápase na turnaji v Madride ho čaká 16-ročný Američan Darwin Blanch. "Nemyslím si, že som pripravený hrať na sto percent. Ale je pre mňa dôležité hrať poslednýkrát tu v Madride, pre mňa to znamená veľa," uzavrel 37-ročný Španiel.