Main Content

OFICIÁLNE: Slovenský reprezentant mení klub!

sobota, 20. apríl 2024 11:30 | Autor: TASR

Dávid Mudrák
Dávid Mudrák | zdroj: TASR

Slovenský hokejový obranca Dávid Mudrák podpísal dvojročnú zmluvu s českým extraligovým klubom Mountfield Hradec Králové.

Do nového pôsobiska zamieril po štyroch sezónach v slovenskej extralige, uplynulé dva ročníky strávil v materskom Zvolene. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke. "Dávid patril k najlepším obrancom na Slovensku a k pravidelným reprezentantom. Zdobí ho bojovnosť, výborná kondícia, dôraz a chuť stále sa zlepšovať. Ide o charakterovo skvelého hráča, takže sme radi, že sme sa s ním dohodli na dvojročnom kontrakte," poznamenal generálny manažér Aleš Kmoníček.

Mudrák odohral v extraligovej sezóne 2023/2024 celkovo 51 zápasov, v ktorých si s 22 bodmi (3+19) vytvoril osobné maximum. Po tom, čo Zvolen vypadol v prvom kole play off s Michalovcami, sa Mudrák zapojil do prípravy reprezentačného tímu pred MS, no v prípravnom zápase proti Švajčiarsku utrpel zranenie ruky a sezóna sa pre neho skončila. Mudrák je už druhý hráč, ktorý po sezóne 2023/2024 zamieril zo slovenskej extraligy do českej. Prvým sa stal americký útočník Ryan Dmowski z Popradu, ktorý bol s 30 gólmi najlepší strelec základnej časti slovenskej extraligy.