Main Content

New York Islanders majú pred play-off výbornú formu: Čo „navarí" kouč Roy do bojov o Stanley Cup?

štvrtok, 18. apríl 2024 10:07 | Autor: TASR

Hokejisti New York Islanders
Hokejisti New York Islanders | zdroj: TASR

Hráči New Yorku Islanders sa po zisku miestenky do play off naladili na vyraďovačku triumfom 5:4 nad Pittsburghom. Víťazný gól "ostrovanov" strelil v 55. minúte Švéd Simon Holmström, ktorý predtým zaznamenal aj asistenciu.

Gólom a asistenciou sa na víťazstve podieľali aj Brock Nelson a Samuel Bolduc. Brankár Iľja Sorokin predviedol 40 úspešných zákrokov, 30 sekúnd pred koncom tretej tretiny zneškodnil trestné strieľanie Sidneyho Crosbyho, keď proti bekhendu kapitána Pittsburghu ležiac vytasil lapačku. "Bol to neuveriteľný zákrok," poznamenal krídelník "ostrovanov" Kyle Palmieri. Zverenci trénera Patricka Roya bodovali v deviatich zápasoch v rade, z nich vyhrali osem.

"Čo sa mi páči na dnešnom výkone, je naša ofenzívna hra. Dobre sme kombinovali, často sme strieľali na bránku, kde sme clonili vo výhľade brankárovi viacerými hráčmi. A páčil sa mi aj pokoj obrancov, keď mali puk na hokejke a rozhodnutia, ktoré robili naši hráči. Bola to radosť sledovať," spokojne konštatoval Roy.

V drese Penguins si Jevgenij Malkin pripísal gól a asistenciu, dvakrát asistovali Michael Bunting a Crosby. Jeff Carter sa gólom v presilovke rozlúčil s profesionálnou kariérou. Penguins už pred zápasom vedeli, že bude pre nich posledný v sezóne.