Main Content

Vraj mu to nebolo súdené: Auston Matthews hranicu 70 gólov napokon nepokoril

štvrtok, 18. apríl 2024 10:00 | Autor: TASR

Auston Matthews
Auston Matthews | zdroj: TASR

Suverénne najlepší strelec sezóny Auston Matthews vyslal na bránku Tampy až 12 striel, no nedočkal sa vytúženého 70. gólu a zostal na čísle 69.

Najväčšiu šancu mal 28 sekúnd po začiatku druhej tretiny, keď pred ním stála odkrytá bránka, no v poslednej chvíli mu strelu zblokoval korčuľou obranca Emil Lilleberg. Americký center takisto v polovici stretnutia trafil hornú žŕdku.

"Nebolo mi to asi súdené. Bolo by pekné streliť 70. gól pre mojich spoluhráčov, organizáciu i fanúšikov. Znamenalo by to určite veľa. Teraz však obraciame stranu, my chceme úspech najmä v play off," zdôraznil pre oficiálny web súťaže Matthews, ktorý tretíkrát v kariére získa Maurice "Rocket" Richard Trophy pre najlepšieho kanoniera základnej časti.

"Auston je rodený strelec. Skončí so 69 gólmi, no myslím si, že 70-gólová hranica je v budúcnosti určite v jeho silách," poznamenal tréner Tampy Jon Cooper. Matthewsových 69 gólov je 15. najlepší strelecký výkon v histórii NHL, naposledy dokázali 70 presných zásahov v jednom ročníku nastrielať Teemu Selänne a Alexander Mogiľnyj v sezóne 1992/93.