Main Content

Erik Černák nechýbal v tíme Tampy Bay: Jeho spoluhráč bol terčom pozornosti

štvrtok, 18. apríl 2024 10:00 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Hokejisti Tampy Bay v zostave aj so slovenským obrancom Erikom Černákom absolvovali úspešnú generálku pred play off NHL. V noci na štvrtok zvíťazili nad Torontom 6:4. Nikita Kučerov prispel k triumfu Lightning gólom a asistenciou a stal sa piatym hráčom v ligovej histórii, ktorý dosiahol hranicu 100 asistencií v sezóne.

Dallas si víťazstvom nad St. Louis 2:1 po nájazdoch zaistil prvenstvo v Západnej konferencii. Tento výsledok zároveň znamená, že Vancouver narazí v 1. kole play off na Nashville. Tampa s Torontom už pred stretnutím poznali svojich súperov vo vyraďovacej časti. "Blesky" nastúpia proti Floride a Maple Leafs budú hrať s Bostonom. Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici a pripísal si jednu strelu na bránku, plusový bod a sedem "hitov" - najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade. Nikita Kučerov dosiahol jubilejnú 100. asistenciu v presilovke počas druhej tretiny, keď prihral na gól Braydenovi Pointovi.

Napodobnil tak výkon Connora McDavida, ktorý pokoril stobodovú hranicu v noci na utorok po víťaznom dueli so San Jose (9:2). Pred nimi sa podarilo magickú métu pokoriť už len Wayneovi Gretzkému (11-krát), Mariovi Lemieuxovi (1988/89) a Bobbymu Orrovi (1970/71). "Neviete, koľkokrát budete mať šancu zaútočiť na taký míľnik. Jeden hráč v histórii ho dosiahol 11-krát, no inak je to veľmi ťažké dosiahnuť. Je to pozoruhodný úspech," povedal o okrúhlej méte svojho zverenca Jon Cooper, tréner Tampy.

Kučerov má na dosah Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti, zakončil ju so ziskom 144 bodov (44+100) a vedie produktivitu so šesťbodovým náskokom pred Nathanom MacKinnonom (138). Útočníka Colorada však na rozdiel od ruského krídelníka čaká ešte jeden duel, hráči Avalanche odohrajú posledný zápas v základnej časti v noci na piatok doma proti Edmontonu. Bilanciu 1+1 mali v drese Lightning aj Nick Paul, Anthony Duclair a Brandon Hagel, dve asistencie zaznamenal Steven Stamkos.