Main Content

AS Rím zverejnil stanovisko: Ndicku zradil pľúcny lalok, nie srdce

utorok, 16. apríl 2024 08:50 | Autor: TASR

AS Rím logo
AS Rím logo | zdroj: Instagram

Futbalistu AS Rím Evana Ndicku prepustili v pondelok z nemocnice, deň po jeho kolapse v zápase talianskej Serie A proti Udinese.

Jeho klub v stanovisku uviedol, že 24-ročný obranca skolaboval pre problémy s ľavým pľúcnym lalokom. V Ríme podstúpi ďalšie vyšetrenia. "AS Rím sa chce poďakovať Udinese Calcio, rozhodcovi Pairettovi, verejnosti na štadióne v Udine a zdravotníckemu personálu v nemocnici za ich profesionalizmus a rýchlu reakciu. V tých sekundách plných obáv sme všetci spoločne demonštrovali hodnoty športu a dali na prvé miesto ochranu zdravia," uviedlo vedenie AS vo vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra DPA.

Pondelkové kardiologické testy vylúčili, že by mal Ndicka problémy so srdcom. Reprezentant Pobrežia Slonoviny skolaboval v 70. minúte nedeľňajšieho zápasu 32. kola talianskej Serie A na ihrisku Udinese Calcio.

Rozhodca po konzultácii s oboma trénermi duel predčasne ukončil za stavu 1:1. Ndicka bol pri vedomí, keď ho odnášali na nosidlách. Tréner Rimanov Daniele de Rossi nasledoval ihneď po incidente svojho zverenca do tunela, aby sa neskôr vrátil a diskutoval s hráčmi, rozhodcom Lucom Pairettom i koučom Udinese Gabrielem Cioffim. Po diskusii sa v zápase už nepokračovalo.