Main Content

Liverpool zrejme nechce anglický titul: Porážka, ktorá mení veľa

nedeľa, 14. apríl 2024 18:30 | Autor: TASR

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: TASR

Futbalisti FC Liverpool prekvapujúco prehrali v nedeľnom dueli 33. kola anglickej Premier League s Crystal Palace 0:1. O triumfe hostí rozhodol gól Eberechiho Ezeho zo 14. minúty.

Zverenci Jürgena Kloppa zaznamenali tretiu prehru v ligovej sezóne a po víkende klesnú v tabuľke na tretiu priečku. Na lídra Manchester City strácajú dva body, za druhým Arsenalom zaostávajú iba o skóre, ale ten im môže odskočiť po večernom zápase s Aston Villou. Hostia sa dostali do vedenia už po necelej štvrťhodine hry zásluhou krídelníka Ezeho, ktorý zakončil v päťke kombináciu na jeden dotyk.

"The Reds" tak zažili po štvrtkovej prehre v úvodnom zápase štvrťfinále Európskej ligy s Atalantou Bergamo (0:3) ďalšie sklamanie. Utrpeli prvú domácu ligovú prehru po 29 zápasoch, predtým naposledy na Anfield Road prehrali v PL ešte 29. októbra 2022 s Leedsom.

Crystal Palace sa vďaka triumfu posunul päť kôl pred koncom súťaže na 14. priečku a posilnil svoje šance na záchranu. Fulham zvíťazil na pôde West Hamu United 2:0, o oba góly sa postaral brazílsky stredopoliar Andreas Pereira. Slovenský brankár hostí Marek Rodák do zápasu nezasiahol.