Main Content

PREMIER LEAGUE: City bojuje o titul, Manchester United stratil ďalšie body

nedeľa, 14. apríl 2024 08:31 | Autor: TASR

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Slovenský futbalový brankár Martin Dúbravka si piatykrát v prebiehajúcej sezóne anglickej Premier League udržal čisté konto. V sobotňajšom dueli pomohol svojím výkonom k suverénnemu víťazstvu Newcastlu United nad Tottenhamom Hotspur 4:0.

Úradujúci majster Manchester City si poradil s Lutonom hladko 5:1 a dostal sa priebežne na čelo tabuľky o dva body pred Arsenal a Liverpool, ktorí odohrajú svoje zápasy 33. kola v nedeľu. Už štyri stretnutia čaká na víťazstvo Manchester United, ktorý remizoval na ihrisku Bournemouthu 2:2 a klesol za Newcastle na siedme miesto. Dúbravka, ktorý dostáva v bráne príležitosti počas zranenia tímovej jednotky Nicka Popea, odchytal svoj 18. ligový zápas v tomto ročníku. Nemal v ňom veľa práce, za celé stretnutie čelil iba dvom strelám do priestoru brány.

Celkovo si v prebiehajúcej sezóne udržal v drese Newcastlu už ôsmykrát "nulu", okrem piatich čistých kont v PL neinkasoval dvakrát ani v Pohári FA a raz v Ligovom pohári. Domáci mali zápas plne pod kontrolou, už po 32 minútach viedli 2:0. Dvoma presnými zásahmi sa pod triumf podpísal Alexander Isak, gólom a dvomi asistenciami sa blysol Anthony Gordon. "Straky" neprehrali v lige už štvrtý zápas za sebou a v tabuľke sa posunuli na šieste miesto.

"Kohútom" patrí piata priečka, na Newcastle majú desaťbodový náskok. "Citizens" viedli nad Lutonom už od 2. minúty, keď Erling Haaland napálil loptu do hlavy obrancu hostí Daikiho Hišioku a od nej sa kuriózne odrazila do siete. V druhom dejstve zvýšili náskok Mateo Kovačič, ktorý výstavnou strelou spoza šestnástky dosiahol premiérový ligový gól v drese City, a Haaland z pokutového kopu. Luton dokázal len skorigoval zásluhou Rossa Barkleyho.

Víťazstvo v závere prikrášlili Jeremy Doku a Joško Gvardiol. City tak zostáva v tejto ligovej sezóne doma stále nezdolané a ideálne sa naladilo na stredajšiu odvetu štvrťfinále Ligy majstrov s Realom Madrid (prvý zápas 3:3). Luton figuruje na 18. mieste, na stráca bod na sedemnásty Nottingham, ktorý remizoval s Wolverhamptonom 2:2. ManUtd na pôde Bournemouthu neustále doťahoval náskok súpera, dvakrát vyrovnal Bruno Fernandes.

V nadstavenom čase Willy Kambwala fauloval na hranici šestnástky Ryana Christieho a rozhodca nariadil pokutový kop v prospech domácich. Zasiahol však VAR a po zhliadnutí videa arbiter svoj verdikt zmenil. Bournemouth kopal iba priamy kop tesne spoza pokutového územia a Unal z neho poslal loptu len do múru.