Main Content

Úspech pre český futbal: Tamojšie kluby získali miestenku do skupiny Ligy majstrov

štvrtok, 11. apríl 2024 21:17 | Autor: TASR

Liga majstrov - ilustračný obrázok
Liga majstrov - ilustračný obrázok | zdroj: Sport7.sk

Futbalisti Viktorie Plzeň remizovali v úvodnom štvrťfinálovom zápase Európskej konferenčnej ligy doma s ACF Fiorentina 0:0.

V druhom stretnutí zvíťazili hráči domáceho Olympiakosu Pireus nad Fenerbahce Istanbul 3:2. Vlaňajší finalista EKL z Florencie sa vrátil do Čiech s cieľom odčiniť júnový nezdar, keď v Prahe podľahol West Hamu 1:2.

V úvodnom polčase v Plzni mal územnú prevahu, ale väčšiu šancu si nevypracoval. Naopak, domáci mohli ísť do vedenia, Vydra však v 24. minúte z dobrej pozície minul. V druhej polovici hostia súpera zatlačili, no vyťažili z toho len jednu strelu na bránu a tak sa tímy rozišli bez gólov. V domácom drese absentoval zranený slovenský stredopoliar Erik Jirka, brankár Marián Tvrdoň sedel lavičke. Olympiakos udrel dvakrát v úvodnom polčase, keď chyby hostí využili kapitán Fortounis a Jovetič.

V 57. minúte pridal tretí gól Chiquinho a s hosťami to vyzeralo už veľmi zle. Nakopla ich však penalta zo 67. minúty, ktorú premenil Tadič, a o sedem minút skorigoval skóre Kahveci na 2:3. Odvety sú na programe o týždeň 18. apríla. 

Remíza Plzne s Fiorentinou znamená, že český futbal vďaka koeficientu získa miestenku do skupinovej fázy Ligy majstrov pre ročník 2025/2026.