Main Content

ARSENAL vs BAYERN: Nemecký majster to v Anglicku vie, Kanonieri chcú potvrdiť kvalitu

utorok, 9. apríl 2024 08:45 | Autor: TASR

Bukayo Saka
Bukayo Saka | zdroj: TASR

Bayern vyhral LM v pandémiou poznačenej sezóne 2019/2020, no následne trikrát za sebou stroskotal vo štvrťfinále. S Arsenalom sa v prestížnej súťaži stretol v sezóne 2016/2017 v osemfinálovej fáze, po dvoch suverénnych triumfoch 5:1 postúpil nemecký veľkoklub.

V sobotu Bayern podľahol Heidenheimu 2:3 a utrpel druhú bundesligovú prehru za sebou, po ktorej mu Bayer Leverkusen šesť kôl pred koncom ročníka odskočil na čele tabuľky na rozdiel 16 bodov. Rozpačitú sezónu, v ktorej môže po veľmi dlhom čase skončiť bez zisku trofeje, chce zachrániť úspechom v LM.

"Vieme, o čo hráme. Nie je čas na sebaľútosť. Chceme ukázať, že vieme hrať futbal a zavrieť ústa kritikom," vyjadril sa Thomas Müller, ktorý vyhral s Bayernom dvakrát LM. Arsenal je v podstatne lepšom rozpoložení, cez víkend vyhral v Brightone 3:0 a vystriedal FC Liverpool na čele tabuľky Premier League.

Podľa Martina Ödegaarda bude kľúčové ustrážiť vo forme hrajúceho Harryho Kanea, ktorý nastrieľal v tejto sezóne 38 gólov. Kapitán anglickej reprezentácie pred príchodom do Realu dlhé roky pôsobil v Tottenhame Hotspur, pričom vo vzájomných zápasoch s londýnskym rivalom Arsenalom sa mu strelecky darilo. V devätnástich dueloch nastrieľal "kanonierom" štrnásť gólov.

"Samozrejme dobre poznáme jeho silné stránky. Hral som proti nemu niekoľkokrát. Dokáže si nájsť priestor v šestnástke a vždy, keď má loptu, dokáže byť nebezpečný. Rešpektujeme ho, ale nemyslím si, že by sme sa ho mali báť. Toto konštatovanie platí pre každého hráča súpera. My máme dostatočne silný tím na to, aby sme dvojzápas s Bayernom zvládli," citovala nórskeho reprezentanta agentúra DPA. Odvety sú na programe v stredu 17. apríla v Manchestri a Mníchove.